Pazar Minik pozcular iş başında

Minik pozcular iş başında

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Masal diyarı konseptlerde bebekleri fotoğraflayan Gizem Güzelce Topkara bu anları ölümsüz kılıyor

Minik pozcular  iş başında

Little Posers adındaki hesabın sahibi Gizem Güzelce Topkara hepsi kendilerine ait olan kıyafetler, sepetler, fonlar, saç aksesuarları gibi malzemelerle minikleri masal diyarı gibi konseptlerde fotoğraflayarak unutulmaz kareler ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Tabii bu karelerin ortaya çıkması keyifli olduğu kadar da uğraşlı. Topkara “Yenidoğan çekimlerinde annelerden yedek sütle gelmelerini rica ediyoruz. Minikleri giydirip doyurduktan sonra beyaz gürültü eşliğinde uyutmaya çalışıyoruz. Bebeği uyutup sabitlemek ve doğru poz için tek tek parmaklarını ve başını hizalamaya çalışarak dakikalarca uğraşıyoruz. Çıplak oldukları için ortam hep 28-29 derece sıcaklıkta oluyor. 1 yaş çekimlerinde ise eşim gitar çalıp şarkı söylüyor, bebekler müzik yardımıyla iletişim kurarak doğal kareler çekmemize olanak veriyorlar” diye anlatıyor.

Minik pozcular  iş başında

Saatlerce sürüyor

Yenidoğan çekimleri ortalama üç-dört, 1 yaş çekimleri iki-üç saat sürüyor. Yenidoğanların doğumdan sonraki ilk 10 gün içinde gaz problemleri başlamadığı ve sürekli uyumaları sebebiyle çekimlerinin bu sürede olmasını öneriyor. Yenidoğan çekimleri için sekiz, 1 yaş çekimleri için altı, doğum ve hamile çekimleri için dört hafta önceden iletişime geçilmesini rica ediyor. Fiyatları ise albüm ve video çekimleri dahil olmak üzere 1000 ile 2 bin 900 lira arasında değişiyor.