Pazar Gökkuşağı tabağınızda

Gökkuşağı tabağınızda

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yiyeceklerinize sihirli bir dokunuş eklemek istiyorsanız renkleriyle göz alan unicorn trendi tam size göre

Gökkuşağı tabağınızda

Kahveler, tatlı çeşitleri, dondurmalar ya da tostlar... Son dönemde hem sosyal medyayı hem de birçok ülkenin modayı yakından takip eden kafelerini kasıp kavuran “unicorn yemek” trendinden kaçabilen pek az gıda var artık. Su yeşili, pembe, lila, turuncu, mavi gibi renklerin pastel tonları yiyecekleri süslüyor, adeta birer sanat eserine dönüştürüyor bu trendde. Gıda boyalarından faydalanılıyor; rengarenk şekerler ve meyveler tabakları güzelleştirmeyi bekleyen birer süs aracı haline geliyor.

Haberin Devamı

Rengarenk ve sağlıklı

Özellikle yemek blogger’larının sıkıca sarıldığı akım hayal gücünün sonuna kadar kullanılmasına da olanak sağlıyor. Bir kafe bagel, kek çeşitleri gibi fırın ürünlerini gökkuşağı renklerine boyarken bir başkası latte’leriyle, dondurmasıyla hemen rekabeti kızıştırıyor. Kahve zinciri Starbucks’ın kısa süreliğine piyasaya sürdüğü unicorn frapuccino’lar çok talep gördüğü gibi anında sosyal medya hesaplarına düşmüştü.

Unicorn yemek tarifleri veren siteler ya da sosyal medya hesapları sayıca artarken unicorn trendi sağlıklı yaşama uyarlanmaya başladı bile. Yani hem vegan hem unicorn tariflere ulaşmak mümkün.

Bakalım bir sonraki yemek trendi ne olacak?