Voleybol VakıfBank 2’de 2 yaptı

VakıfBank 2’de 2 yaptı

10.05.2017 - 11:28 | Son Güncellenme:

Japonya'nın Kobe şehrinde düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’na Dinamo Moskova galibiyetiyle başlayan VakıfBank, A Grubu’ndaki ikinci maçında Brezilya temsilcisi Rexona Sesc’i 3-1 mağlup ederek yarı final için çok önemli bir avantaj yakaladı. Karşılaşmanın setleri 25-17, 25-15, 20-25 ve 25-15 tamamlanırken VakıfBank adına günün skorer isimleri 18 sayı üreten Zhu Ting oldu.

VakıfBank 2’de 2 yaptı

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası A Grubu ikinci karşılaşmasında VakıfBank, Brezilya ekibi Rexona Sesc’i takımını 3-1’lik sonuçla yenerek gruptaki liderliğini sürdürdü ve yarı final için büyük avantaj elde etti. Maça iyi başlayan VakıfBank, teknik molalarını önde geçtiği seti 25 dakika sonunda zorlanmadan 25-17 ile önde tamamladı. İkinci sette de sarı-siyahlılar, setin başından itibaren oyunun kontrolünü elinde tutarak 25-15’le 2-0 öne geçti. Brezilya temsilcisi 25-20’yle skoru 2-1’e getirse de VakıfBank, 4. sette kontrolü tekrar eline alarak seti 25-15, maçı da 3-1 kazandı. Maç boyunca oldukça iyi servis atan VakıfBank, bloklarda da rakibine 19-5’lik bir üstünlük sağlamayı başardı.

Haberin Devamı

Sahada ortaya koyulanoyun nedeniyle iki takımı da tebrik eden VakıfBank Takım Kaptanı Gözde Kırdar "Bu maça hazırlanmak için çok fazla zamanımız yoktu. Ama koçumuzun bize verdiği taktiği sahada çok iyi uyguladık. Maç boyunca 19 blok yaptık. Bu inanılmaz bir istatistik" diye konuştu.

Lonneke Sloetjes ise “Kaptan Gözde’ye katılıyorum. Çok başarılı bir maç çıkardık. Özellikle bloklarda çok çok iyiydik. İlk iki sette kontrol tamamen bizim elimizdeydi. Üçüncü sette rakibimiz bloklarda etkili oldu. Ama dördüncü sette sakinliğimizi koruduk ve istediğimizi aldık. Kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti de "Öncelikle oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Bugünkü maçın mesajını çok iyi anladılar. Rexona Sesc’in 6 maçını izledim. Ve gerçekten çok iyi voleybol oynuyorlar. Bu maç öncesi oyuncularıma ‘Rakibinizi yenebilmenin tek yolu en iyi voleybolunuzu oynamak’ demiştim. Eğer Rexona Sesc gibi bir takıma karşı yüzde 50, 70 ya da 80’le oynarsanız bu, galibiyet için yeterli olmaz. Oyuncularım da maç boyunca her top için mücadele etti. Takımımın böyle oynadığı görmekten dolayı çok mutluyum. Tabii ki beklentilerimiz yüksek. Önümüzdeki maça bakacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VakıfBank, turnuvadaki üçüncü maçında 12 Mayıs Cuma (TSİ)12.00'de ev sahibi Japonya temsilcisi Hisamitsu Spring ile karşılaşacak.