Cumartesi Sabah akşam onu giyeceğiz

Sabah akşam onu giyeceğiz

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyasında rahatlık tavrının vardığı son nokta sabahlıklar. Evlerden çıkıp sokaklara yayılacak bu iddialı trende hazır olun

Sabah akşam onu giyeceğiz

Birkaç sezon önce pijama takımları podyumda gördüğümüzde gözlerimize inanamamış ve bunun sokakta “gerçek” insanlar tarafından giyilecek bir trend haline gelebileceğine pek ihtimal vermemiştik. Ancak podyumdan ünlüler dünyasına, oradan da sokak modasına ve vitrinlere sıçrayan pijama modası, rahatlığıyla son yılların en sevilen akımlarından oldu.

Haberin Devamı

Şimdi, pijamaların sokakları, hatta gece davetlerini etkisi altına almaya hazırlanan başka arkadaşları da var: Sabahlıklar ve bornozlar. Sabahlıklar, geçtiğimiz yazın kimonolarından farklı olarak Uzakdoğu’ya özgü motiflerden ve saten, ipek gibi parlak materyallerden farklı stillerle de karşımıza çıkıyor: Püsküllü modeller bohem, çiçek desenliler romantik, ekose desenliler ise punk...

Her sabahın güzeli

Marilyn Monroe’nun farklı film setlerinden ve fotoğraf çekimlerinden geriye kalan bornozlu ve sabahlıklı pozları bu trend için ilham kaynağınız olabilir. Üzerinde yalnızca bembeyaz bir bornoz varken bile çekiciliğinden ödün vermeyen bu kadının sırrı, feminen tavrında saklı.

Her ne kadar bu trendin yaratmak istediği etki “Rahat ve umursamazım” olsa da gerçekten evdeki halinizle sokağa çıkmış gibi görünmemeniz önemli. Bu yüzden özellikle saten sabahlıkları çok dökümlü kıyafetlerle eşleştirmemeye özen gösterin.

Haberin Devamı

Kendi kuşağı dışında deri bir kemer takarak sabahlığınızı daha şık hale getirebilirsiniz.

Minyon bir yapıya sahipseniz uzun sabahlıklardan uzak durun. Dizin hemen altında biten modeller sizin için uygun.

Topuklu ayakkabılar ve takılar sabahlıkları yaz gecelerinde, dışarıda giyerken en büyük kurtarıcılarınız olacak. Gündüz ise sezonun bir diğer trendi olan kapalı terlikleri tercih edebilirsiniz.

Sabahlık yerine bornozu andıran kalın kumaşlı modelleri giymek istiyorsanız, aşırı makyajdan ve abartılı saç modellerinden kaçının.

Sabah akşam onu giyeceğiz

Alışveriş

İpek Kıramer’in yalın ve modern çizgisini yansıtan bu mor sabahlık, doğru aksesuarlarla bir araya getirildiğinde gece davetlerinde de giyilebilir. Fiyatı 299.50 TL.

Sanayi 313 ilkbahar koleksiyonundaki terlikler, Osmanlı kültürünün gösterişini İtalyan sanatının incelikleriyle birleştiriyor. Sabahlıkların ayrılmaz bir parçası olacak. Fiyatı 715 avro.