Cumartesi Boğaz’da Bosphorus Cup heyecanı yaşanıyor

Boğaz’da Bosphorus Cup heyecanı yaşanıyor

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell Platinum Bosphorus Cup başladı. Bu sene 16. yılını kutlayan şölende bugün İstanbul Boğazı yelkenlerden oluşan renk cümbüşüne ev sahipliği yapacak

Boğaz’da Bosphorus Cup heyecanı yaşanıyor

Yelken camiasında uluslararası öneme sahip, Türkiye’nin en uzun soluklu yelken organizasyonlarından biri olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 11 Mayıs’ta başladı. Türkiye’de yelkenciliğin yaygınlaşması için yıllardır çalışan ORG Sports ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, İstanbul Boğazı’nın önemli uluslararası yelken kupası bu sene 16. yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Beş yarıştan oluşan etkinliğin ilk gününde yelkenliler, Caddebostan’da antrenman yarışı ve ikinci gününde şamandra yarışı yaptı. Bugün Boğaz’da mücadele edecekler. Yerli yabancı yaklaşık 1000 yelkencinin katılması beklenen Boğaz Yarışı’nda tekneler Dolmabahçe’den start alacak, Anadolu Hisarı’ndan dönecek ve Çırağan Sarayı önündeki finiş noktasına gelecek. Boğaz’ı yelkenlerin oluşturduğu bir renk cümbüşüne çevirecek yarışlar yarın Caddebostan etabı ve ödül töreniye son bulacak.

“Dünyada eşi benzeri yok”

Yarışın organizatörü ve ORG Sports’un kurucusu Orhan Gorbon aynı zamanda Türkiye’de ve uluslararası alanda pek çok yarışa katılmış deneyimli bir yelkenci. Gorbon “Boğaz’da yarışmanın ne kadar müthiş bir şey olduğunun henüz tam farkında değiliz” diyor: “Gözümüzün önündeki değeri göremiyor ve çok da büyütmüyoruz. Bir yelkenci gözüyle diyebilirim ki Boğaz yelken yapmak için dünyanın en güzel yeri. Rüzgar, akıntı, görselliği, yalılar, yunuslar, balıkçılar, hatta hareket eden motorlu araçlar... Hepsi birlikte adeta bir film seti gibi. “

Haberin Devamı

Yelkenciler anlattı...

“Daha iyi yerde olmalı”

Ahmet Bahadır (DorIs)

DorIs ekibi son üç yıldır İstanbul’da, Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta yarışmaktan çok mutlu. Organizasyon ekibi her konuda çok yardımcı ve iyi çalışıyor, sosyal programlar ve mekanların özenle seçildiği belli. Bosphorus Cup uluslararası alanda çok daha iyi bir yerde olmalı.

“Değeri ve anlamı büyük”

Oğuz Ayan (Fenerbahçe 1)

Turkcell Platinum Bosphorus Cup Türkiye’de yapılan yat yarışları içerisinde en prestijli üç yarıştan biri. Bu yarışları tüm yelkenciler sezon içinde iple çekerler. Geçen sene kendi sınıfında Turkcell takımımız bu yarışı kazanmıştı. Bu sene bu yarışı Fenerbahçe Ford Otosan Yelken Takımı olarak kazanmayı çok istiyoruz.

“Yarışların nirvanası”

Gürsel Öztürk (Huafon 7 Bela)

İstanbul’da yelken yarışlarının en heyecanlı ve zevkli olanları Boğaz parkurlarıdır. Hem rüzgar hem de değişken akıntı faktörlerinden dolayı atılan sık tramolalar, kalabalık gruplardaki geçiş üstünlükleri bu yarışı daha çekici hale getirir. Turkcell Platinum Bosphorus Cup da bu yarışların nirvanası oldu.