Pazar “Survivor beni çok güçlendirdi”

“Survivor beni çok güçlendirdi”

14.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen 3.5 ay “Survivor”da mücadele etti. Bu deneyimin onu güçlendirdiğini anlatan Ercümen’in yeni hedefi okul açmak ve televizyon programı yapmak

“Survivor beni çok güçlendirdi”

Serbest dalış alanında dört resmi dünya rekorunun sahibi olan Şahika Ercümen, TV8’deki “Survivor”da duruşu ve ada hayatıyla çok konuşuldu. Çekimler için 3.5 ay kaldığı Dominik Cumhuriyeti’nden döndükten sonra Swissotel The Bosphorus’ta buluştuğumuz Ercümen için başarının sırrı “asla vazgeçmemek”...

Haberin Devamı

- Çocukluk hayaliniz miydi dalgıç olmak?

Çocukken sualtında yaşamı çok merak ediyordum. Denizkızlarına çok özenirdim. O merak ve içimdeki tutku beni buralara taşıdı.

- Astım hastasısınız. Zor olmadı mı?

Tersine, yaptığım spor ve su beni hayata döndürdü. Küçükken evden çıkamayan bir çocuktum. Suyla tanışınca hayatım değişti. Astım beni kamçılayan bir faktör oldu.

“Dalış okulu açmak istiyorum”

- Birçok rekorunuz var. Şimdi hedefiniz ne?

Sağlığım el verdiğince dünya rekorları kırmak istiyorum. Ülkemizin adını duyurmadığım branşlar var, bunları da deneyeceğim. Bir de Şahika Ercümen Dalış Okulları projemiz var.

- Beslenme ve diyetetik mezunusunuz. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

Sağlıklı beslenmeyle ilgili bir televizyon programı yapmak istiyorum. “Survivor”da bir sürü yeni tarif geliştirdim. Bu tarifleri daha fazla insanla paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

- “Survivor”a katılmanızdaki amaç neydi?

“Survivor”a en hızlı, en güçlü benim diye gitmedim. “Survivor” sadece yarışlardan ibaret değil, aynı zamanda ada hayatı. Ben ada hayatını gerek dalarak gerek balık tutarak sonuna kadar yaşadım. Açlıkla hiç sorunum olmadı. En çok zorlayan hasret ve özgürlüğümün kısıtlı olması oldu. Bir de yapılan haksız davranışlar.

- “Survivor” size neler kattı?

Survivor kendi başına hayatta kalma mücadelesi demek. Ben çocukluğumdan beri gerçek bir survivor’ım aslında. Hem yaptığım spor hem astım ile mücadelem açısından. “Survivor” beni çok güçlendirdi.

“Her gün yeni bir sayfa”

- Orada en şiddetli tartışmalarda bile sakin kalmayı başardınız. Bunun sırrı ne?

Amacım hiçbir zaman insanların kalbini kırmak olmadı. Bazı insanların haksız yere bağırmalarına kendi üslubumla cevap verdim. İç huzurumu dengelemeye çalıştım. Doğru nefes çalışmalarının da yaptığım sporun da etkisi oldu.

- Sizce gerçek bir survivor olmak için gereken en önemli özellik ne?

Bence mücadeleyi bırakmamak çok önemli.
Bazı insanların hırstan gözü dönebiliyor. Kumsala “Asla vazgeçme” yazmıştım. Sloganım olmuştu.

- “Survivor”dan neden elendiğinizi düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Şartlar ve insanların üzerime gereksiz yere gelmesi beni sevenleri de üzdü. Ailem “Senin üzüldüğünü ve yıprandığını gördüğümüz an oy atmayız” demişti. O yüzden eleneceğimi tahmin ediyordum.

“Favorim Adem”

- Favoriniz kim?


Öncelikle oradaki herkese sevgim sonsuz. Sadece bazı kişilerin yanlış bulduğum tepkileri vardı. Adem ile Sabriye ve karşı takımdan Berna ile çok iyi anlaştım. Favorime gelirsek Adem.

- Takım arkadaşlarınızı birer cümleyle özetlemenizi istesek?

Adem: Kardeş gibiydik. Güvendiğim ender insanlardandı. Sabriye: Birlikte vakit geçirdiğim bir insan. Fevri, çok da tartıştığımız oldu, yine de onu seviyorum. Sema: Performans olarak çok başarılı ama karakter açısından favorilerim arasında değil.

“Kilo alıp döndüm”

- Döner dönmez yaptığınız ilk şey ne oldu?

Ailem ve sevdiklerimle yemek yedik. Bu arada “Survivor”dan kilo alıp döndüm. Bu da metabolizmanın çalışmaması ve ödemin artmasından kaynaklanıyor.