Pazar Bahar havası

Bahar havası

14.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baharın geldiğini gökyüzünde gülümseyerek gösteriyor güneş. Tam altındaki Boğaz da güneşten aldığı güçle ışıl ışıl parlıyor.

Bahar havası

Güneşin gülen yüzüne ve Boğaz’ın dinginliğine karışmak isteyen İstanbullular, şehrin bunaltıcı kalabalığından uzaklaşmak için gün ağarmadan iki yaka arasında mekik dokuyan vapurlarda huzurla seyahat ediyor.

Haberin Devamı

Bahar havası

Askıda simit

- İstanbul’da vapurla seyahat ederken ya da deniz kenarında yürürken martılara simit atmayan yoktur neredeyse. Karaköy’deki simit satıcıları da bayatlayan simitleri çöpe atmak yerine martılarla paylaşmayı düşünmüşler. Aç hayvanlar için askıda simit uygulaması ilk kez ülkemizde uygulanırken, sahildeki korkuluklara yerleştirilen simitler ve arkasındaki manzara objektife bu şekilde yansıdı.

Bahar havası

Barış kemancısı

- İçindeki savaş yarasını hangi nota dindirebilir ki? Ama o yine de çalıyor, barış için, yaşadıklarını unutmak için... Savaştan kaçıp ülkemize sığınan binlerce Suriyeliden biri o. Beyoğlu esnafının “Barış kemancısı” adını verdiği bu amatör müzisyen, vatanından uzakta da olsa keman çalarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Bahar havası

Limon çiçeğinin kalbi

- İnsan gözü, 50 derecelik bir açı ile bakar nesnelere. Yani doğadaki bir bitkinin yaprağındaki şekilleri görmek çıplak gözle mümkün değildir. Bu ayrıntıları görebilmemiz için günümüzde, “makro çekim” diye tabir edilen yakın çekim tekniği uygulanıyor. Doğanın şaşırtıcı güzellikteki bitkilerinden biri olan limon çiçeğinin kalbini işte bu teknikle çekilmiş bir fotoğrafta inceleme fırsatı buluyoruz.

Bahar havası

Kötülerin korkulu rüyası

- İnsandan beş bin kat fazla koku alan köpekler güvenlik kuvvetlerinin gözü kulağı. Hassas koku alma becerileri, güçlü önsezileri sayesinde her türlü tehlikeyi anında algılayan detektör köpekler yasa dışı işlere teşebbüs edenlere göz açtırmıyor. Kaçakçılar ve teröristler hangi yolu denerlerse denesinler eğitimli köpekler karşısında çaresiz kalıyor.

Bahar havası

Falezlerde bir gün

- Yaklaşık 64 milyon yıl önce şekillenmeye başlayan Antalya falezleri görülmesi gereken coğrafik oluşumlardan. Bu fotoğrafta da falezlerdeki bir balıkçıyı görüyoruz.

Bahar havası

Çocuk savaşçı

- Suriye’de 2011’de başlayan savaş geride acı anılar ve yıkılmış hayatlar bırakarak devam ediyor. Savaşın başladığı günden itibaren yüz binlerce kişi yaşamını yitirdi. Genç yaşlı birçok kişinin savaştığı Suriye’de çocuklar da savaşın bir parçası oldu. Savaşın acı yüzüyle çocuk yaşta tanışan bu küçük Suriyeli, silahla Cerablus sokaklarında devriye geziyor.

Haberin Devamı

Bahar havası

Kep giyme töreni

- Hemşirelik kutsal mesleklerin başında geliyor. Ülkemizde her 12 Mayıs, 1964 yılından bu yana Hemşireler Günü olarak kutlanır. Milliyet arşivinde yer alan, 1952 yılında çekilmiş bu fotoğrafta Şişli Hemşire Okulu’ndan mezun olan laborantların kep giyme merasimini görüyoruz.