Pazar Yunan riviera’sının yeni yıldızı: Kassandra

Yunan riviera’sının yeni yıldızı: Kassandra

14.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Komşuda tatilin bu yılki adresi Halkidiki Yarımadası’ndaki Kassandra. Denizi ve doğasıyla Türkiye’den bir farkı olmayan beldeyi, ucuz konaklama ve yeme-içme fiyatları tercih sebebi haline getiriyor

Yunan riviera’sının yeni yıldızı: Kassandra

Geçtiğimiz yaz komşuda tatil yapmayı sevenler kulübünün üyeleri olarak Thassos Adası’na akın ettik. Yüzülmedik plaj, gezilmedik çarşı bırakmadık. Bu yaz ise komşu sahillerinin parlayan yıldızı Kassandra. Ege’nin en kuzeyinde, Selanik’in yanı başında, deniz tanrısı Poseidon’un elindeki üç başlı çatal gibi denize doğru uzanan yarımada, bizde Halkidikya, komşuda Halkidiki olarak anılıyor. Halkidiki’de beldeler Kassandra, Sithonia ve Athos olmak üzere üç parmaktan oluşuyor. Bunlar arasında Kassandra oldukça hareketli ve renkli bir bölge. Selanik’e çok yakın olduğu için, Selanik’te oturanların hafta sonlarını geçirdikleri sayfiye bölgesi olarak biliniyor. İstanbul’dan beş-altı saatlik bir yolculukla tüm sahil şeridini gezerek arabayla ulaşmak mümkün. Bir diğer seçenek ise Selanik Havalimanı’ndan araba kiralamak.Bölgede beldeler sahil boyunca dizi dizi sıralanmış. Nea Mudania, Nea Fokea sonrasında sırayla Afitos, Kalithea, Polychrono, Hanioti, Pefkohori ve Paliouri geliyor. Yeni Foça ve Yeni Mudanya Trakya’dan gelen mübadele mağdurları tarafından kurulmuş.

Haberin Devamı

En popüler köy Afitos

Yunan riviera’sının yeni yıldızı: Kassandra

Kassandra’da birçok köy var, Afitos en popüleri. Dar sokakları, Arnavut kaldırımları, taş evleri ve çarşısıyla Alaçatı’yı andırıyor. Yüksek bir kayalığın üzerine kurulmuş köyün Toronaios Körfezi’ne tepeden bakan manzarası çok güzel. Taş evlerden dönüştürülmüş butik otellerin yanı sıra, 3 ve 4 yıldızlı oteller bulmak mümkün. Restoranını da tavsiye edebileceğim yerlerin başında Rigas Hotel geliyor.

Afitos’un gece hayatı, barları ve tavernalarıyla köyün dışına taşmış durumda. Gastronomiye çok önem veriliyor. Çarşıda yer alan Eat7 restoran, şarap ve yeni lezzetler denemeyi sevenler için en doğru adreslerden biri. Eritilerek kıvama getirilen feta peynirinin incir reçeliyle muazzam buluşmasına kim şahitlik etmek istemez ki?

Haberin Devamı

Kassandra’nın en cazip özelliklerinden biri her bütçeye göre alternatif sunabiliyor olması. Köyler birbirine arabayla 10 dakika mesafede. Afitos’ta konaklayıp denize Sani’den girebilirsiniz. Sani, beldenin en güzel denizi olarak biliniyor. Bölgenin en lüks otellerinden biri olan Sani Beach Hotel and Spa konumu ve özel yat limanıyla dikkat çekiyor. Aldığımız bilgiler tüm lüks tatilcilerin soluğu burada aldığı yönünde. Jet set yatları otelin limanına demirliyormuş. Akşamüstü başlayan plaj partileri ise en çok konuşulan eğlencelerden.

“Türkler kendini güvende hissediyor”

Akşam yemeğinde buluştuğumuz Kassandra Belediye Başkanı Vasilios Kyritsis, en çok Balkanlar’dan turist ağırladıklarını söylüyor ve ekliyor: “Son zamanlarda Türkler de Kassandra’yı keşfetmiş durumda. Türk turistler kültürlerimiz benzediği için burada rahat ve güvende hissediyor kendini.”

Yazarlar