Otomobil DS7 Crossback ile DS makam otomobili geleneği sürüyor

DS7 Crossback ile DS makam otomobili geleneği sürüyor

17.05.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk resmi töreni için geleneksel olarak DS ile yola çıktı. DS Automobiles’in yeni SUV’si DS 7 CROSSBACK, ilk kez yeni Fransa Cumhurbaşkanı’nın seremoni aracı olarak yollara çıktı. 2 ay önce lansmanı gerçekleştirilen ve yıl sonunda satışına başlanacak olan DS 7 CROSSBACK ile Charles de Gaulle’dan François Hollande’a süregelen, Fransız liderlerin makam otomobili olarak DS kullanma geleneği devam ediyor.

DS7 Crossback ile DS makam otomobili geleneği sürüyor

Fransız lüksünü ve avant-garde tasarımı eşsiz müşteri programlarıyla buluşturan DS Automobiles, yeni premium SUV modeli DS 7 CROSSBACK’teki ilk resmi yolcusunu geçtiğimiz hafta düzenlenen resmi törende ağırladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve gelmesiyle beraber çıktığı ilk resmi seremonide, bu güne özel olarak tasarlanan DS 7 CROSSBACK ile yolculuk etti. Napoleon Bonaparte’tan bu yana Fransa Cumhuriyeti’nin en genç Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron, tören için Fransa tarihinde ilk defa bir SUV araç kullanan lider olarak da tarihe geçti.

Haberin Devamı

Fransız Cumhurbaşkanı için özel olarak tasarlanan DS 7 CROSSBACK’in açılır tavanı sayesinde Emmanuel Macron halkı selamlayarak seremonideki yerini aldı. Emmanuel Macron, başkanlık otomobili olarak DS kullanan ilk kişi değil. 60’lı yıllarda General Charles de Gaulle ve 70’li yıllarda Claude Pompidou, DS modellerini kullandılar. Sonraki yıllardaki liderlerden Valery Giscard d'Estaing, François Mitterand ve Jacques Chirac da, farklı Citroën ve DS modellerini makam aracı olarak tercih ettiler. Emmanuel Macron’un selefi, François Hollande da DS Automobiles’in DS 5 modelini kullanıyordu.

“Presidential DS 7 CROSSBACK” adındaki bu özel versiyonun tasarımı 7 ayda tamamlandı. Mürekkep Mavisi gövde rengiyle ülke bayrağına gönderme yapılan araçta Cumhurbaşkanlığı logoları ve Fransa Bayrağı’na da yer verildi. 20 inçlik jantlarda altın rengi uygulamalar yapıldı. Benzer şekilde yan aynalara da altın renginde DS logoları özel bir el işçiliğiyle işlendi. İç mekanda “Siyah Sanat” adındaki deri döşemeler elde yapıldıktan sonra araca takıldı. Seri üretim modellerde de sunulacak olan, DS CONNECTED PILOT adında, otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan sürüş sistemi ve yolu bir kamera ile tarayan, çukur veya tümsekleri algılayarak süspansiyon sertliğini ayarlayan DS ACTIVE SCAN SUSPENSION gibi donanımlar “Presidential DS 7 CROSSBACK”de hem başkan hem de yolculara benzersiz bir sürüş konforu sağlayacak.