Teknoloji Havaalanlarındaki bagaj tesliminde yeni dönem

Havaalanlarındaki bagaj tesliminde yeni dönem

18.05.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

Delta Air Lines, bu yaz Minneapolis-Saint Paul Uluslararası Havalimanı’nda yüz tarama teknolojisini kullanan sistemlerden faydalanacağını duyurdu. Müşteriler, bavullarını makinelere teslim edecek. Havayolu şirketi ise bavulları sahipleriyle eşleştirmek için yüz tanıma teknolojisini kullanılacak.

Havaalanlarındaki bagaj tesliminde yeni dönem

Self servis bagaj teknolojisi ilk olarak Amerika’da bulunan Minneapolis-St. Paul uluslararası havalimanlarında denenmeye başlayacak. Yolcular için zaman tasarrufu olarak açıklanan yeni teknoloji, saat başına 2 kat fazla bavul teslim alabiliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay ilk kez yüz tanıma teknolojisiyle, uçağa biniş anındaki kontrol noktasını ortadan kaldıran British Airways, uygulamaya Heathrow Terminal 5'deki iç hat uçuşlarında başlamıştı. Yolcular uçağa binerken sadece bir kameraya bakıyor ve biletini okutuyor. Böylelikle uçak önlerinde oluşan yığınların önüne geçen İngiliz havayolu şirketinin, uygulamasını arttıracağı biliniyor.

Delta Air Lines ayrıca kendi sistemlerinde pasaport fotoğrafının doğruluğunun teyit edilmesinin hemen ardından fotoğrafın silineceğini de açıkladı

600 bin dolarlık projenin yaz mevsiminde gerçekleştirilecek testlerin ardından daha fazla havalimanında kullanılması bekleniyor.