Teknoloji Ünlü restoran arama servisi Zomato hacklendi

Ünlü restoran arama servisi Zomato hacklendi

18.05.2017 - 18:13 | Son Güncellenme:

Restoran arama servisi olarak hizmet veren Zomato yaptığı açıklamada 17 milyon kullanıcının mail adresi ve şifrelerinin çalındığını duyurdu.

Ünlü restoran arama servisi Zomato hacklendi

Türkiye'de de hizmet veren restoran arama ve değerlendirme servisi Zomato da hacklenen şirketler kervanına katıldı. Şirket yaptığı açıklamada, milyonlarca kullanıcının mail adreslerinin ele geçirildiğini belirtirken, şifrelerinin de açığa çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Aylık 120 milyon kullanıcısının olduğunu belirten Zomato, yaklaşık 17 milyon kullanıcının siber saldırıdan etkilendiğini açıkladı. Mail adresleri ve şifrelerinin çalınmasına rağmen hiçbir finansal bilgi ve kişisel detayların ifşa edilmediğinin altını çizen şirket, şifrelerin de ele geçirilmesinin bir şey ifade etmediğini çünkü Zomato'nun kendi şifreleme sisteminin aktif olduğunu açıkladı. Zomato ayrıca çalınan şifrelerin yenilenmesi için istek gönderdiğini de belirtti.

2008 yılında Hindistan'da kurulan Zomato, günümüzde dünya çapında hizmet veren şirketler arasında yer alıyor. Restoranların menülerini, fotoğraflarını ve konumlarını paylaşan uygulama ayrıca kullanıcıların restoran ile ilgili yorum yapmasını da sağlıyor.

Yazarlar