Basketbol "Burada sürpriz yok"

"Burada sürpriz yok"

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Final Four'da boy gösterecek 4 takımın antrenör ve yıldızları basın toplantısında buluştu.

Burada sürpriz yok

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı’ndaki dev organizasyonda Fenerbahçe Coachu Obradovic, İstanbul’da bir sürpriz yaşanıp yaşanmayacağı şeklindeki bir soru üzerine, “Final Four’da nasıl sürpriz olabilir ki, buradaki 4 takımın da eşit şansı var. Tabii ki kazanmak kolay olmayacak” dedi

Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı Turkish Airlines Euroleague’in basın toplantısı dün gerçekleştirildi.Bu dev organizasyonda boy gösterecek ekiplerden Fenerbahçe adına Coach Zeljko Obradovic ile Bogdan Bogdanoviç, Real Madrid adına Coach Pablo Laso ile Sergio Llull, CSKA Moskova adına Coach Dimitris Itoudis ve Nando De Colo, Olimpiakos adına da coach Ioannis Sfairopoulos ile Vassilis Spanoulis hazır bulundu.

‘Tecrübe büyük artı’

Haberin Devamı

Ayrıca Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, Cumhurbaşkanlığı Spordan Sorumlu Başdanışması ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile çok sayıda ülkenin federasyon başkanları, eski yıldız oyuncular ve yetkililer de yer aldı.

Euroleague’in en çok şampiyonluk yaşamış antrenörü, Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısı Zeljko Obradovic, son iki yılda oyuncularının kazandığı tecrübenin kendilerine büyük artı getireceğini söyledi. Usta çalıştırıcı, İstanbul’da sürpriz yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna ise “Final Four’da nasıl bir sürpriz olabilir ki? Dört takımın da kazanmak için eşit şansı var. Tabii ki kazanmak kolay olmayacak” dedi.

‘Doğrular sürmeli’

Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalsa da son dönemdeki müthiş performansıyla sezonun en iyi beşine seçilen Bogdan Bogdanovic ise geçen yıl oynanan CSKA maçının hatırlatılması üzerine, “Geçmişte olan her şeyi unutmamız ve bir kenara bırakmamız lazım. Önce yarı final. Bu çok önemli. Benim deneyimimden yola çıkarsak, farklı bir enerji hissediyorsunuz. Farklı bir baskı oluşturabiliyor. Tüm sezon boyunca doğru yaptığımız işleri, iyi performansımızı devam ettirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

‘Ev sahipliğini çok istiyorduk’

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, tüm katılımcı takımların ve davetlilerin İstanbul’da güzel zaman geçirmesi temennisinde bulunarak, “Medeniyetlerin beşiği, gerçekten kozmopolit bir şehir ve müthiş yaşam akışı olan, en çok seyahat eden insanları bile etkileyen İstanbul’a hoşgeldiniz. Umarım İstanbul’da sporun yanı sıra sanatın ve kültürün de tadını çıkaracaksınız” ifadelerini kullandı.
Avrupa Ligi’nin sponsorluğunu yapmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Aycı, “Ev sahipliği yapmayı çok istiyorduk. 1992 ve 2012 yıllarının ardından bir kez daha ev sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz. Ev sahipliğini çok istiyorduk ve çabalarımız sonucunda da aldık. Sayın Bertomeu’ya özellikle teşekkür ediyorum. İsteğimize ve inancımıza ortak oldu” diye konuştu.
Bartomeu: Format değişmeyecek
Euroleague CEO’su Jordi Bartomeu, “THY’ye, TBF ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Dünya çapında bir organizasyon için büyük destek verdiler. İstanbul, gerçekten sihirli bir şehir. Kültürlerin harmanlandığı bir yer. İstanbul’da basketbol için de büyük bir tutku var” dedi.
Profesyonel anlamda müthiş bir Avrupa Ligi organizasyonu oluşturduklarını aktaran Bertomeu, “Yeni formata verilen destekten dolayı çok mutluyuz. Bu Dörtlü Final, 213 ülkede canlı olarak izlenecek. Bu anlamda bir rekor kırılmış olacak. Bu değişim, net bir şekilde ortaya koyduğumuz vizyonla oldu” diye konuştu.
Türkoğlu: Türkiye basketbol ülkesi
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye’de basketbola olan ilginin yüksekliğine dikkati çekti.
Avrupa’nın en iyi 4 takımının İstanbul’da şampiyonluk mücadelesi vereceğini aktaran Türkoğlu, “Türkiye bir basketbol ülkesi. Ligimiz, Avrupa’nın en önemli liglerinden biri kabul ediliyor. Artan popülaritesiyle basketbola ilgi büyüyor. Devletimizin desteğiyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Takımımız Fenerbahçe de bu organizasyonun bir parçası. Takımlar müthiş bir mücadele ortaya koydu. Umarım çok başarılı bir organizasyon olacak. Milyonlar bu rekabeti takip edecek” dedi.
‘Endişe etmiyorum’
Real Madrid’in coachu Pablo Laso ise Fenerbahçe’ye karşı son 6 maçta 5 yenilgi aldıkları yönündeki bir soru üzerine şöyle konuştu:
“Açıkçası bilmiyordum. Bu istatistiğin çok bir anlamı yok ve hiç endişe etmiyorum. Ben sadece bu maçı düşünüyorum. Daha önce 20 maç kaybetmiş olsam da önemli değil. Dörtlü Final’deyiz. Son yıllarda büyük başarılar elde ettik ve önemli bir deneyimimiz var. Serinkanlı şekilde devam edip, maça odaklanacağız. Ekip olarak kazanmayı çok istiyoruz.”