Teknoloji Google hastalıklarınızı önceden bilecek bir proje üzerinde çalışıyor

Google hastalıklarınızı önceden bilecek bir proje üzerinde çalışıyor

19.05.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

Google, hastalığınızı önceden tahmin edebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Şirketin yapay zeka araştırma projesi Google Brain, insan sağlığını daha iyi anlamak ve ileride hangi maddelere ihtiyaç duyacaklarını belirlemek için tıbbi verileri analiz ediyor.

Google hastalıklarınızı önceden bilecek bir proje üzerinde çalışıyor

Teknoloji şirketinin Google Brain adlı araştırma projesi, Stanford, UC San Francisco ve Chicago Üniversitesi tıp fakülteleriyle ortak yürütülüyor. Hastaneler Google Brain ile verilerini paylaşıyor.

Haberin Devamı

Makine öğrenimi teknolojisinden faydalanan Google Brain, tıbbi verileri inceleyerek insanların sağlığı hakkında bilgi alıyor ve gelecekte ihtiyaç duyabilecekleri şeyleri tahmin edebiliyor. Birisinin hastaneye tekrar yatırılabileceğini önceden tahmin edebilecek Google Brain, hastalıkla ilgili her şeyin önceden bilinebilmesini hedefliyor. Projenin belirtilerden yola çıkarak hastaların hayatını tehdit edebilecek hastalıklara yakalanma ihtimalini de hesaplayabildiği söyleniyor.

Yetkililer tıbbi kayıtları Google Brain ile paylaşmadan önce hasta gizliliğini tehlikeye atmamak adına kayıtların tamamen anonim olduğunu ve kimsenin kişisel bilgileriyle ilgili gizlilik ihlali olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz ay Google Brain araştırmacıları Generative Adversarial Network (GAN) olarak bilinen bir sistem geliştirdiler. Yeni sistemin bir gün insanların girdileri olmaksızın robotların yeni bilgi edinmesine izin verebileceğini ve 'denetimsiz öğrenme' adı verilen bir süreçte bulunabileceğini belirtti. Sistem, öğrenmek için beynin çalışma biçimini simüle etmeye çalışan sinir ağlarına dayanıyor. Bu ağlar, konuşma, metin verileri veya görsel imgeler dahil olmak üzere bilgilerin kalıplarını tanımak üzere eğitilebiliyorlar.

Haberin Devamı

Google Brain'in teknolojisi başlangıçta Google Çeviri ve Resim Araması oluşturmak için kullanıldı, ancak gelecekte hastane bakımında devrim yaratmak için kullanılabilir.