Siyaset AK Parti Genel Sekreteri Gül: Kılıçdaroğlu, FEÖT'nün sözcülüğünü yapıyor

AK Parti Genel Sekreteri Gül: Kılıçdaroğlu, FEÖT'nün sözcülüğünü yapıyor

19.06.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "CHP, Kılıçdaroğlu ve bazı sözcüleri, FETÖ'nün cezaevinde olan ve yurt dışına kaçmış ele başları adına sözcülük yapmakta" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Gül: Kılıçdaroğlu, FEÖTnün sözcülüğünü yapıyor

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül. partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün hatırlatılması üzerine Gül, "15 Temmuz'da yürüyeceklerdi. 15 Temmuz'da herkes Cumhuriyetinin savunması için sokaktaydı, yürüyordu, tankların karşısında duruyordu." ifadesini kullandı. Gül, 15 Temmuz'un yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak, "15 Temmuz şehitlerinin ruhunu incitecek şekilde adeta müstehzi şekilde yürüyüşün, hiçbir demokrasi açısından önemi yok. Gerçekten 'adalet' diye yürüyüşe çıkıyor ama Türkiye 15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğunu bir yıl geçti hala öğrenemedi. Rivayetlere göre boş otel arıyordu, rivayetlere göre arkadaşının evinde saklanıyordu. Ama o gün sokakta milletimiz vardı, ölümüne milleti demokrasi için çağıran Cumhurbaşkanımız vardı. Dolayısıyla adaletten, demokrasiden bahsedecek en son kişidir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

'YÜRÜYÜŞ MİLLETİN DEĞRLERİNE AYKIRI'

Kılıçdaroğlu'nun "Her Firavun'un bir Musa'sı vardır." açıklamasına ilişkin Gül, bu dilin FETÖ'nün dili olduğunu söyledi. Gül, FETÖ'nün benzer ifadeleri kullandığına dikkati çekerek, "Aslında şu anda CHP, Kılıçdaroğlu ve bazı sözcüleri FETÖ'nün cezaevinde olan ve yurt dışına kaçmış ele başları adına sözcülük yapmakta. Bu ülke 15 Temmuz'da, 249 şehidini vermiş, darbe girişimini atlatmış. FETÖ'nün sözcülüğü de Kılıçdaroğlu'na kalmış. FETÖ sözcülüğü adına Cumhurbaşkanımıza, Türkiye'ye, bu anlamda Türkiye'nin demokrasisine yapılan tersine bir yürüyüştür. Yürüyüş 15 Temmuz'da olacaktı." dedi. Bu yürüyüşün, milletin değerlerine aykırı bir yürüyüş olduğunu ifade eden Gül, adaletin önemli olduğunu ancak yürüyen kişinin Türkiye'ye hiçbir katkısı olmadığını söyledi. Gül, Türkiye'nin demokrasisini daha da güçlendirmek adına yoluna koşar adımlarla devam edeceğini kaydetti.