Siyaset Dünya yürüyüşünüzü dikkatle takip ediyor

Dünya yürüyüşünüzü dikkatle takip ediyor

30.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Yürüyüşü’ne önceki gün Düzce’de katılan Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile Sosyalist Enternasyonal’in Başkan Yardımcısı Umut Oran, Kılıçdaroğlu ile karavanda yaklaşık 20 dakika görüştü.

Dünya yürüyüşünüzü  dikkatle takip ediyor

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, görüşmede, “15 Temmuz bir darbe girişimi, ancak 20 Temmuz da demokrasiye yapılmış bir darbe ve bu darbe OHAL’in sürekli olarak uzatılmasıyla yapılmaya devam ediyor” dedi. Ayala da “OHAL’in üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine karşın halen devam ediyor olması bizleri çok şaşırtıyor. Fransa örneği veriliyor, ancak Fransa’da OHAL sadece güvenlik ve istihbarat ile ilgili, parlamento çalışmaya devam ediyor” dedi.
‘Barışçıl eylem’
Ayala’nın Mahatma Gandhi ve Martin Luther King’in eylemlerinden örnekler verdiği görüşmede, “25 günlük bir yürüyüş öğretici olacak. Bana bile birkaç saatlik yürüyüş çok şey öğretti. Pasifist ve barışçıl eyleminiz çok önemli. Bu dönemde yapıcı, pozitif ve karşı tarafa saygılı bir eylem yürütüyor olmanız değerli. Tüm dünya, sizden eyleminizin sonunda adalet adına, demokrasi adına ışık yaratacak mesajlar bekliyor. Sadece Türkiye’deki değil dünyadaki demokrasi ve adalet açığı olan ülkeler de sizi dikkatle izliyor” ifadelerini kullandı. Ayala’nın 11 Temmuz’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in himayesinde New York’ta gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal toplantısında, Adalet Yürüyüşü’ne yönelik bir sunum yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı