Siyaset Son dakika... Erdoğan: OHAL kararı Pazartesi MGK'ya gelecek!

Son dakika... Erdoğan: OHAL kararı Pazartesi MGK'ya gelecek!

16.07.2017 - 02:24 | Son Güncellenme:

Başkentte TBMM önünde toplanan dev kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz en büyük ihanet gecesiydi. İdam parlamentodan geçerse bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım" dedi. Hainlerin meclise attığı bombalar ışık gösterisiyle canlandırıldı, tüm şehitlerin fotoğrafları Meclis'e yansıtıldı.

Son dakika... Erdoğan: OHAL kararı Pazartesi MGKya gelecek

İstanbul'daki 15 Temmuz şehitlerini anma töreninden sonra Ankara'ya hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye ulaştı. Meclis önündeki tören, dev kalabalığın İstiklal Marşı'nı söylemesiyle başladı.

Haberin Devamı

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Hainlerin Meclis'e attığı bombalar multivizyon gösterisiyle canlandırıldı, tüm şehitlerin fotoğrafları TBMM'ye yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esat Kabaklı'nın Bil Oğlum türküsü eşliğinde kürsüye çıktı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Yaşadığı ülke, mensubu olduğu millet, özellikle de gençler konusunda ümitsizliğe düşmüş olanlar vardı. 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor, vakti saati geldiğinde o kor ateş istiklaline ve istikbaline el uzatan herkesi yakıp kül eden bir aleve dönüşüyor. Bir asır önce yedi düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale'de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz'da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik.

Haberin Devamı

Savaşlar, ordular arasında olur. Türk milleti, 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak eliyle bir mücadele verdi. Benim milletimin elinde silah mı vardı? Benim milletim o alçaklara, o hainlere karşı silahla mı yürüdü? Benim milletim bayrağıyla ve yüreğindeki imanıyla yürüdü. Dünyada bunun başka bir örneği yok. Kurşunu göğsünde durduran bir başka millet de yok.

Tankı yumrukla durduran bir başka millet yok. Tankın egzozunun içine fanilasını, tişörtünü sokmak suretiyle onu durduran bir başka zeka da yok. Uçağı, helikopteri yakalamak için hamle yapan bir başka millet yoktur. Ölümün üzerine böylesine cesaretle giden bir başka millet yoktur. Can pazarının ortasında dahi zalimle mazlumu ayırt etme konusunda dünyanın her köşesinde adaletin sembolü olarak kullanılan o gözleri bağlı mitoloji heykelini utandıracak hassasiyet gösteren bir başka millet yoktur. Böyle bir miletin mensubu olduğum, böyle bir ülkenin evladı olduğum için her zaman Rabb'ime hamd ediyorum.

Bu Meclis Kurtuluş Savaşı'nı bizzat idare etmiştir. Top sesleri duyulurken dahi Meclis görevini yapmıştır. Cumhuriyet tarihimizde çok badire atlattık ama hiç kimse bu kutlu çatıya el uzatmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920 tarihinde milletvekillerimiz ve milletimizle birlikte dualarla, salavatlarla, tekbirlerle açılmıştı. Aradan 96 yıl geçtikten sonra 15 Temmuz 2016 tarihinde de Türkiye Büyük Millet Meclisi, yine milletvekillerimiz ve milletimiz tarafından aynı şekilde dualarla, tekbirlerle müdafaa edilmiştir.

Haberin Devamı

İdam parlamentodan geçerse bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım.

Darbeciler milletimizin korkup evlerine saklanacaklarını düşündükleri gibi milletvekillerimizin de saklanacağını düşündüler.

OHAL kararı Pazartesi MGK'ya gelecek.

Kimse Pensilvanya'daki bu FETÖ'nün bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaktan çekinmesin. Ne biliyorsa söylesin. Adını anmaktan çekinmesin. Çünkü biz Müslümanlar olarak iki kişi konuşuyorsak üçüncüye hainlerin kim olduğunu anlatmalıyız, öğretmeliyiz ki herkes bilsin.

Bu millete nasıl kıydınız, bu milleti nasıl parçaladınız? Ey FETÖ, senin gideceğin yer var mı? Bu milleti parçalamak için yapmadığın iş kaldı mı? Çalmadığın kapı kaldı mı? Şimdi Pensilvanya'da 400 dönüm yeri sana tahsis ettiler, oradan dünyayı idare ediyorsun."

Haberin Devamı

Kahraman: İstiklalimizi asla feda etmeyiz

Kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, "İstiklalimizi asla feda etmeyiz" dedi.

TBMM'deki törene Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP lideri Devlet Bahçeli ile eski başbakanlardan Tansu Çiller de katılıyor.

Son dakika... Erdoğan: OHAL kararı Pazartesi MGKya gelecek

400 bin kişi, 3 kilometrelik bayrak

Ankaralılar, Milli Birlik Yürüyüşü'yle akın akın Meclis önüne geldi. Valilik, yürüyüşe 400 bin insanın katıldığını duyurdu.

Ulus'taki Birinci Meclis binasından başlayan yürüyüş, Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam ederek TBMM'de sona erdi. Yürüyüşe katılanlar, uzunluğu üç kilometreyi bulan Türk bayrağı ile şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.