Dünya Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan Türkiye mesajı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan Türkiye mesajı

16.07.2017 - 19:27 | Son Güncellenme:

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 15  Temmuz başarısız darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye yönetimi ve  halkına "en içten selamlarını" gönderdiğini belirtti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatından Türkiye mesajı

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Geçen yıl bugünlerde Türk halkı tüm grup ve partileriyle ayağa kalktı. Askeri darbeye karşı koydu. Göğüslerini siper ederek ülkesini ve demokrasi tecrübesini korudu." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 tarihinin, "Türk halkının tüm gruplarıyla yöneticilerinin etrafında toplandığı ve darbeyi böylece hezimete uğrattığının" bariz bir işareti olarak kalacağı aktarılan açıklamada, "Türk halkı, ayaklanarak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak darbecilere, uşaklarına ve destekçilerine ciddi bir ders verdi." denildi. kaydedildi.

Türk halkının ve yönetiminin darbe girişiminin etkisiz hale getirmeyi başardığı aktarılan açıklamada ayrıca, "Büyük Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hükümete, siyasi partilere, halkına, dernek ve kuruluşlarına selam olsun." ifadelerine yer verildi.