Gündem Fidye için Pakistanlı gençleri kaçıran Afganlılar çetesine operasyon

Fidye için Pakistanlı gençleri kaçıran Afganlılar çetesine operasyon

17.07.2017 - 12:11 | Son Güncellenme:

İstanbul'da iş vaadiyle kandırdıkları 4 Pakistanlıyı kaçırarak ailelerinde 120 bin Euro isteyen Afganlılar çetesi çökertildi. Perdeleri sürekli kapalı duran eve düzenlenen operasyonda çete üyeleri yakalandı. Kurtarılan Pakistanlılardan biri Emniyette babasını gördüğüm anda gözyaşlarına boğuldu.

Fidye için Pakistanlı gençleri kaçıran Afganlılar çetesine operasyon

Fidye için Pakistanlı kaçıran Afgan çeteye operasyon düsenlendi. Polisi harekete geçiren olay, Pakistanlı bir babanın oğlunun kaçırıldığı iddiasıyla Emniyete başvurması ile ortaya çıktı. Pakistan, uyruklu Ali Javid'in babası, oğlunun 3 arkadaşıyla birlikte kaçırıldığını ve kendilerinden 120 bin Euro fidye istendiğini belirtti. İstanbul'a gelen babanın iddiası üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Araştırmalarda Pakistanlı bir lojistik firmasında çalışan Ali Javid'in, Zan Arşt Ahmad, Ahmed Raza ve Şhamiz Ali ile geçtiğimiz Haziran ayında yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Dört Pakistanlı'nın en son aileleri ile görüşmelerinde, Afgan Mohammed Bangash'ın kendilerine Arnavutköy'de iş ayarlayacaklarını söyledikleri öğrenildi. Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi bu bilgiler üzerine yoğunlaştı

Haberin Devamı

PERDEDEN TESPİT EDİLDi
Kameralar incelendi. Kaçırılan 4 kişinin en son getirildiği bölge belirlendi. Ancak ev tespit edilemedi. Uzman ekiplerin çevrede yaptığı incelemede, evin perdesinin sürekli kapalı olduğu fark edildi. Sıcaklara rağmen camı dahi açmayan ev sakinlerinin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi. Fidye için kaçırılan rehinelerin tutulduğu evin burası olduğu değerlendirildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ
Rehinelerin kaldığı değerlendirilen eve gitmek için operasyon kararı alındı. Özel Harekat Polisi ve Gasp Masası ekipleri, ani baskınla eve girdi. Ekipler içeriye girdiği anda elleri aradan bağlanmış yüzüstü yatırılmış 4 kişiyle karşılaştı. Perdeden yola çıkan polisler, rehineleri kurtarırken, aralarında Pakistanlıları iş vaadiyle kaçıran şüphelinin de yer aldığı 3 Afgan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Fidye için Pakistanlı gençleri kaçıran Afganlılar çetesine operasyon

BABASINA SARILDI
Polisin kurtardığı 4 Pakistanlı ve 3 şüpheli Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette kendisini bekleyen babasını gören Ali Javid'in ağlayarak babasına sarıldı.