Siyaset HDP Milletvekili Ayhan 1 yıl 3 ay hapse mahkum oldu

HDP Milletvekili Ayhan 1 yıl 3 ay hapse mahkum oldu

17.07.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a, "terör  örgütü propagandası"ndan yargılandığı davada bir yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı.

HDP Milletvekili Ayhan 1 yıl 3 ay hapse mahkum oldu

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında "terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak şekilde açıklama ve paylaşımları" nedeniyle 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ayhan hakkında bugün karar verildi. Ayhan'ın katılmadığı duruşmada avukatlardan Sevda Çelik Özbingöl ile beraberindeki 5 avukat hazır bulundu. Avukat Özbingöl, müvekkilinin hafifletici sebeplerden faydalanmasını istedi. Talebi reddeden mahkeme heyeti, sanık Ayhan'ı ''terör örgütü propagandası'' suçundan bir yıl 3 ay hapse mahkum etti.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERİ ÖVMÜŞTÜ

İbrahim Ayhan 2015 yılında sosyal medya hesabından; Tunceli’de güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü PKK’nın sözde Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile Suriye'nin Kobani'de DEAŞ ile çıkan çatışmada ölen Aziz Güler'in fotoğraflarını paylaşıp yormu yapmıştı.