Diğer Şampiyonların babası "Caş" hayatını kaybetti

Şampiyonların babası "Caş" hayatını kaybetti

13.03.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

Bir döneme damga vuran ve yavruları büyük şampiyonluklar kazanan arap atı "Caş" hayatını kaybetti. Şampiyon safkan Kafkaslı'nın babası olan CAŞ 24 yaşındaydı.

Şampiyonların babası Caş hayatını kaybetti

Türk Arap yarışçılığının bir dönemine damga vurmayı başaran şampiyon safkan Caş (Albatur – Mahsuse 42), yaşlılığa bağlı bazı komplikasyonlar sebebiyle, 11 Mart Cumartesi günü 24 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

1996 – 2000 yılları arasında, Gülerce Ekürisi forması altında birbirinden başarılı yarışlara imza atan Caş, 39 startında 16 birincilik elde etmiştir. Cumhuriyet Koşusu (G1), Haralar Koşusu (G1), Çanakkale Zaferi Koşusu (G1), 2 kez Niğbolu Koşusu (G1), Uls. Malazgirt Koşusu (G1) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu (G1) başta olmak üzere, birçok sınıf koşu galibiyeti bulunan başarılı safkan, yarış yaşamı sonrası hara yaşantısında da verdiği üst düzey temsilciler ile dikkat çekmiştir.

En başarılı yavrusu "Kafkaslı"ydı

Caş’ın, başta Kafkaslı olmak üzere, Baba Mevlüt, Uçanbey, Almaata, Uçan, Bozyiğit, Hasanşah, Zigana, Siyahbulut, Halisbey, Fermande, Çalışkan ve Magma isimli başarılı temsilcileri bulunmaktaydı. Caş'ın en başarılı temsilcisi "KAFKASLI"ydı...

Haberin Devamı

Devlete milyonlar kazandırmıştı

Karacabey Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde bulunan Arap yarış atı 'Caş', bugüne kadar devlete milyonlarca lira para kazandırdı.

Karacabey TİGEM'de incelemelerde bulunan TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Türkiye'de atçılığın önemli noktaya geldiğini ifade ederek, özellikle safkan Arap atı yetiştiriciliğinde Türkiye'nin dikkat çektiğini vurguladı. Karacabey İşletmesi'nde bulunan 'Caş' isimli yarış atının devlete fayda sağladığını kaydeden Bilden, şimdiye kadar 140 yavrusu olan yarış atının hayatının şampiyonluklarla dolu olduğunu vurgulayarak, "Caş'ın 17 ’Grup 1’ birinciliği var. Yıllarca sahibine kazandıran Caş’ı, koşu hayatının bitmesinden sonra 2001’de de satın aldık. Şimdiye kadar onlarca yavru dünyaya getirdi. Bu yavruların değerleri de fazla. At meraklıları Caş'ın yavrularına daha fazla ilgi gösteriyor. Ortalama 100 bin liradan satın alınan yavrular, devlete toplamda 14 milyon lira gelir sağladı.

Ayrıca bu yavrular, Türkiye’deki yarışlarda koşarak dereceler elde etti. Caş, devletin yanı sıra sahiplerine de kazandırdı. Onları da katarsak bu rakam daha da yukarı çıkıyor. Açıkçası Caş, darphane gibi devlete de sahibine de para kazandırdı" dedi.

(Fanatik)