Skorer Pistte Fener alayı

Pistte Fener alayı

31.08.2009 - 00:31 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip atletizmde uzun bir aradan sonra piste yine ağırlığını koydu ve hem erkeklerde hem de bayanlarda Türkiye şampiyonu olarak çifte zafer kazandı

Pistte Fener alayı

Atletizmde Türkiye Süper Ligi, Fenerbahçe’nin çifte zaferiyle sona erdi.
Üç kademeli ligin Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde yapılan son etabına erkekler ve bayanlarda önde giren sarı-lacivertli ekip bu üstünlüğünü sürdürerek çifte şampiyonluğunu ilan etti.
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği yarışlarda, Dünya üçüncüsü milli atlet Karin Melis Mey’in yanı sıra Berlin’in yıldızlarından Ukraynalı Maksym Mazuryk ve Yuliya Krevsun ile Barbadoslu Jade Bailey de Fenerbahçe formasıyla yarıştı.
Sarı - lacivertli ekip erkeklerde 428 puanla şampiyonluğunu ilan ederken, Enka 389 puanla ikinci, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ise 298 puanla üçüncü oldu. Fenerbahçeli bayanlar ise şampiyonluğa 419 puanla ulaştı. Enka 402 puanla ikinci olurken, Beşiktaş 291.5 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Sezonu çifte şampiyonlukla noktalayan sarı - lacivertli ekip bu başarısıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası A Grubu’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Atletizm 1. Ligi’nde ise Erkeklerde Üsküdar Belediye ve Karagücü, Bayanlarda Ankara EGO ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Süper Lig’e çıkan ekipler oldu.