Skorer Bursa'ya Saracoğlu modeli

Bursa'ya Saracoğlu modeli

10.07.2009 - 16:10 | Son Güncellenme:

Bursa Atatürk Stadyumu "Timsah" şeklinde 35 bin kişi kapasiteli olarak yeniden yapılıyor

Bursaya Saracoğlu modeli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadı'nın yenilenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, stadın mülk sahibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile mutabakata vardı, zemin etüt çalışmalarını başlattı.

Haberin Devamı

Başkentteki temaslarının ardından bugün de Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte Atatürk Stadı'nda zemin etüt çalışmalarında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Altepe, Bursa Atatürk Stadı'nın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı gibi bölümler halinde yapılacağını ve çalışmalara 3-4 ay içinde yeni kale arkası tribünden başlanacağını bildirdi. Altepe, "Bursa'ya yakışır ve Bursa ile anılacak bir stat yapmak için en ince ayrıntıya kadar düşünüyoruz. Bu sezon Bursaspor'un maçları oynanırken, tribünler etap etap büyütülecek. İnşaat çalışmalarımız maçları aksatmayacak. Projemizi bu doğrultuda hazırladık. Bursaspor, bu sezon maçlarını yine Atatürk Stadı'nda oynayacak. Bursasporumuz önümüzdeki sezon maçlarını yenilenen stadında oynayacak" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na adaylığa hazırlandığını, bundan dolayı GSGM olarak Türkiye'de statların yenilenmesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Akgül, bu konuda tüm belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Türkiye'de UEFA standartlarına göre stat sayısının çok az olduğunu, 2016'ya aday olabilmeleri için Bursa'nın dışında birçok stadın yenilenmesi veya o şehre yeni bir stat yapılması gerektiğini vurgulayan Akgül, "2016 Avrupa Şampiyonası Türkiye'de olursa bu organizasyonun bir ayağında da yenilenen stadı ile Bursa olacak. Bursa stadının UEFA kriterlerine uygun yenilenecek olması sevindirici" diye konuştu.