Skorer 2014 Dünya Kupası'nda rakiplerimiz belli oldu

2014 Dünya Kupası'nda rakiplerimiz belli oldu

30.07.2011 - 00:57 | Son Güncellenme:

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinin kura çekimi Rio De Janeiro'da gerçekleştirildi.

2014 Dünya Kupasında rakiplerimiz belli oldu

Avrupa elemelerinde kura çekimine 2. torbadan katılan Türkiye, D Grubu'nda Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile eşleşti.
Ev sahibi Brezilya'nın elemelerde mücadele etmeden doğrudan katılacağı 2014 Dünya Kupası'nda maçlar 12 Haziran-13 Temmuz tarihinde oynanacak.
Dünya Kupası'na Avrupa elemelerinden gelen 13 takım katılacak. Takımlar 9 grupta mücadele edecek ve grupların 8'inde 6, birinde 5 takım yer alacak. Takımlar birbirleriyle biri kendi sahasında biri deplasmanda olmak üzere 2 kez karşılaşacak.
9 grubu ilk sırada tamamlayacak takımlar Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak. Gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlardan en iyi 8'i play-off turuna kalacak ve bu 8 takımdan 4'ü de Dünya Kupası bileti alacak.
Gruplarda eleme maçları 7 Eylül 2012 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.

Haberin Devamı


Avrupa Elemeleri'nde gruplar şöyle;

GRUP A
HIRVATİSTAN
SIRBİSTAN
BELÇİKA
İSKOÇYA
MAKEDONYA
GALLER


GRUP B
İTALYA
DANİMARKA
ÇEK CUMHURİYETİ
BULGARİSTAN
ERMENİSTAN
MALTA


GRUP C
ALMANYA
İSVEÇ
İRLANDA CUMHURİYETİ
AVUSTURYA
FAROE ADALARI
KAZAKİSTAN


GRUP D
HOLLANDA
TÜRKİYE
MACARİSTAN
ROMANYA
ESTONYA
ANDORRA


GRUP E
NORVEÇ
SLOVENYA
İSVİÇRE
ARNAVUTLUK
KIBRIS RUM KESİMİ
İZLANDA


GRUP F
PORTEKİZ
RUSYA
İSRAİL
K.İRLANDA
AZERBAYCAN
LÜKSEMBURG


GRUP G
YUNANİSTAN
SLOVAKYA
BOSNA HERSEK
LİTVANYA
LETONYA
LİECHTENSTEIN


GRUP H
İNGİLTERE
KARADAĞ
UKRAYNA
POLONYA
MOLDOVA
SAN MARİNO


GRUP I
İSPANYA
FRANSA
BELARUS
GÜRCİSTAN
FİNLANDIYA

Haberin Devamı

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ HİDDİNK: "KOLAY BİR GRUP DEĞİL ANCAK ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ"
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki rakipleri Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile eşleşmelerini değerlendirdi.
Tecrübeli çalıştırıcı Hiddink, aynı grupta yer aldıkları ülkesi Hollanda ile ilgili şunları söyledi;
"Hollanda güçlü bir takım. Son Dünya Kupası'nda finale yükseldiler. Hollanda'nın deneyimli oyuncularının yanı sıra ve genç bir takım olduğunu söylememiz gerekiyor. Kendi sahasında da oldukça etkili bir takım."
Grupta yer aldıkları bir diğer takım Romanya'nın iyi bir ekip olduğuna dikkat çeken Hiddink, konuşmasını şöyle sürdürü;
"Romanya yükselişte olan bir ülke. İyi bir futbol oynayan takım oldular. Grupta kolay maçlar oynamayacağız. Ancak biz kendimize güveniyoruz. Eleme maçlarına kadar oyunumuzu geliştireceğimize inanıyorum."

A MİLLİ TAKIM SORUMLU YARDIMCISI ÇETİN: "ZORLU BİR GRUBA DÜŞTÜK"
A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ise zorlu bir gruba düştüklerini ifade ederek, "Hollanda'nın son Dünya Kupası'ndaki başarısı ortada. Romanya da iyi bir futbol oynuyor ve zorlu bir ekip. Genel olarak zorlu bir gruba düştük. Ancak bizim için rakip farketmiyor. Eleme maçlarında başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

A MİLLİ TAKIM'IN RAKİPLERİNİ TANIYALIM
Brezilya'da gerçekleştirilecek olan 2014 Dünya Kupası'nda A Mill Futbol Takımı'nın rakipleri Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra takımları oldu.
Rakiplerimizin ise bilgileri şöyle;

HOLLANDA
"Portakallar" lakaplı Hollanda, Dünya Kupası'nda üç kere final oynadı ancak hiç müzesine kupa götüremedi. Hollanda, bir kere de turnuva dördüncüsü oldu.
Kadrosunda dünyaca ünlü yıldız oyuncular bulunduran Hollanda'nın teknik direktörlüğünü Bert van Marwijk yapıyor. Türkiye, Hollanda ile 17 Kasım 2010 tarihinde bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti ve Hollanda mücadeleyi Klaas-Jan Huntelaar'ın attığı golle galip gelmişti.
Türk Milli Takımı teknik direktörü Guus Hiddink'in ülkesi ve 1994-1998 yılları arasında çalıştırdığı Hollanda 2010 Dünya Kupası elemelerinde 6'da 6 yaparak Afrika'ya gitmeye hak kazanan ilk takım olmuştu.
Hollanda son Dünya Kupası finalinde İspanya'ya uzatmalarda 1-0 yenilmişti.

Haberin Devamı

MACARİSTAN
1938 ve 1954'de finalde kaybeden Macaristan, en son 1986 Dünya Kupası'na katılabildi. Tam 25 yıldır uluslararası bir kupaya katılamayan Macaristan'ın, 1964'te bir de Avrupa 3.'lüğü var.
Ferenc Puskás ve Sándor Kocsis gibi efsane isimleri dünya futboluna kazandıran Macaristan, dünya sıralamasında 45. basamakta yer almaktadır. Sándor Egervári'nin çalıştırdığı Macaristan'da Balázs Dzsudzsák, Zoltán Gera ve Tamás Hajnal dikkat çeken isimler.
Türkiye en son Euro 2008 elemelerinde Macaristan'ı 1-0 ve 3-0'lık skorlarla iki maçtada yenmişti.

ROMANYA
Son 2 Dünya Kupası'nda elemelerinde gruptan çıkamayan Romanya, 1998 Dünya Kupası'nda 2. Tur'a kadar yükselme başarısı göstermişti.
Romanya, Dünya Kupası tarihinde en önemli başarısını 1994'te Amerika'da düzenlenen turnuvada yakaladı. Şu an teknik direktörlüğünü Victor Piturca yaptığı Romanya, çeyrek finale kadar yükseldiği 1994 Dünya Kupası'nda İsveç'e penaltılarla elenmişti.

Haberin Devamı

ESTONYA
Estonya 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde E grubunda toplamda oynadığı 12 karşılaşmada sadece 7 puan toplayabildi.
Türkiye, 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde karşılaştığı Estonya'yı, Kadir Has Stadı'nda 4-2'lik skorla yenmişti. A Milli Takım Estonya ile şu ana kadar 5 karşılaşma oynarken; bunlarda ikisinde galip geldi ve 3 karşılaşma da beraberlik ile sonuçlandı.

ANDORRA
Avrupa Şampiyonası'na 2000 ve 2008 yılları arasında katılan Andorra, bu iki yılda da elemeleri geçemediler. Dünya Kupası'na ise 2002 ve 2010 arasında katılan Andorra takımı yine elemeleri geçemezken, 2006 Dünya Kupası'nda en çok kart gören takım olarak tarihe geçmişti.