Dünya Suriye sınırından bomba sesleri yükseliyor

Suriye sınırından bomba sesleri yükseliyor

25.03.2014 - 12:10 | Son Güncellenme:

Türkiye sınırında elinde kalan son toprak parçasını muhaliflere kaptırmak istemeyen Esad güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışma şiddetleniyor. Keseb kasabasındaki çatışmalarda bu sabah bomba sesleri yükseldi. Ayrıca Esad bölgeye yoğun askeri takviye yapıyor.

Suriye sınırından bomba sesleri yükseliyor

Yayladağı İlçesi’nin 2 kilometre uzağında bulunan ve ÖSO’nun kontrol sağladığı Keseb İlçesi’nin üzerine top atışlarının ardından yoğun bir bombardıman gerçekleşti.

Haberin Devamı

Suriye savaş uçakları saat 12.00 sıralarında ilçe üzerinde 4 sorti yaparak bomba bıraktı. Ardından ilçede dumanlar yükseldi ve karadan havaya da ateş sesleri duyuldu. Bu saldırının ardından Yayladağı sınır kapısında görevli gümrük memurları da buradan daha güvenli bir iç bölgeye kaydırıldı.

ESAD SINIRA ASKER TAKVİYESİ YAPTI

Kesep kasabasında çatışmalar devam ederken kasabanın kontrolü büyük ölçüde muhalif grupların kontrolüne geçti. Türkiye sınırındaki son toprak parçasını muhaliflere bırakmak istemeyen Şam yönetimi bölgeye asker ve silah takviyesi yapıyor. Ulusal Savunma Kuvvetleri de rejime bağlı askerlere çatışmalarda destek veriyor.

Ayrıca Suriye devlet haber ajansı SANA, askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, Özgür Suriye Ordusuna bağlı, Türkmen Taburu ve Nusra Cephesi üyesi 12 muhalifin 45'lik tepeye sızma girişimi sırasında sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Video için tıklayın