Skorer Penaltı ustası Ivankov

Penaltı ustası Ivankov

02.10.2008 - 11:09 | Son Güncellenme:

Kariyerinde 37 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleci sıralamasında 5. sırada bulunuyor

Penaltı ustası Ivankov

Bulgar kaleci Dimitar Ivanov Ivankov, Bursaspor’un Fortis Türkiye Kupası 2. kademesinde Belediye Vanspor ile oynadığı maçta attığı penaltı golüyle kariyerindeki gol sayısını 37’ye yükseltti.
         Yeşil-beyazlı takımın sezon başında Kayserispor’dan transfer ettiği Ivankov, başarılı kaleciliğinin yanı sıra golcülüğünü de  göstermeye devam ediyor.
         Bursaspor kalesinde bu sezon başarılı maçlar çıkaran Bulgar file bekçisi, yeşil-beyazlı forma altında ikinci golünü de atmayı başardı. Yeşil-beyazlı takımın Belediye Vanspor ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçının 35. dakikasında Halil’in kale alanı içinde rakip defans oyuncusu Fikret tarafından düşürüldüğü pozisyonu hakem Özgür Yankaya, penaltı olarak değerlendirdi.
         Penaltı noktasına gelen Ivankov, topu kalecinin sağından üst köşeye gönderdi. Hakem Özgür Yankaya, düdük çalmadığını belirterek atışın yeniden kullanılmasını istedi. Bulgar file bekçisi, bu kez topu yerden, kalecinin solundan filelere göndererek durumu 1-0’a getirdi.
         Ivankov, attığı golle penaltı atışlarındaki ustalığını bir kez daha gösterdi ve kariyerindeki gol sayısını 37’ye yükseltti.
         Bulgar kaleci Bursaspor’un Turkcell Süper Lig’de Hacettepe’yi 2-1 yendiği maçta da penaltıdan yeşil-beyazlı takım adına bir gol atmıştı.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRALAMASINDA 5’NCİ

         Kariyerinde 37 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleci sıralamasında 5. sırada bulunuyor
         Sıralamada, 84 golle Brezilya’nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada 62 golle yıllarca Paraguay milli takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert geliyor.
         Futbol hayatına son noktayı koyan Kolombiyalı kaleci Rene Higuita 41 golle 3. sırada yer alırken, yine futbolu bırakan Meksikalı kaleci Jorge Campos 40 golle 4. sırada yer alıyor. Bursaspor’un Bulgar kalecisi Ivankov ise 37 golle 5. sırada bulunuyor.
         Ivankov, 5 gol daha atarsa, futbolu bırakan Campos ve Higuita’yı geçerek 3. sıraya kadar yükselecek.

Haberin Devamı

KAYSERİ’YE KUPA KAZANDIRDI

         Ivankov, Kayserispor kalecisini korurken, geçen sezon takımının tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı almasında da büyük rol oynamıştı.
         Gençlerbirliği ile Kayserispor’un Fortis Türkiye Kupası finalinde Bursa’da oynadığı ve normal süre ve uzatmalarda 0-0 biten maçta, Ivankov kullandığı iki penaltı atışını gole çevirmişti.
         Takım arkadaşlarının penaltı atışını değerlendirememesi sonucu Gençlerbirliği’nin avantajlı duruma geçtiği durumlarda iki penaltı atışını da kurtaran Ivankov, hem kurtarışları hem penaltı golleriyle takımının kupayı almasında büyük pay sahibi olmuştu.

Yazarlar