Skorer Fadıl Akgündüz ve Alpay'dan Siirtspor atağı...

Fadıl Akgündüz ve Alpay'dan Siirtspor atağı...

15.06.2009 - 14:42 | Son Güncellenme:

Siirtspor Başkanlığı'nı aldı işe, "100 bin kişilik stad yapacağım" diye başladı.

Fadıl Akgündüz ve Alpaydan Siirtspor atağı...

Türkiye 3'üncü lig ekiplerinden Siirtspor'un başkanlığını alan Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Siirt'e 100 bin kişilik stadyum yapacağını söyledi. Bölgenin kalkınması gerektiğini söyleyen Akgündüz, "Bölge kalkınmazsa, Türkiye nefes alamaz, AB'ye giremez" dedi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile Hacettepe'nin isim hakkını almak için görüştüğünü, ancak Cavcav'ın böyle düşüncesi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Siirtspor'un başkanlığını alan Fadıl Akgündüz, kulübün yönetim kurulu üyesi yaptığı eski milli futbolculardan Alpay Özalan ile Siirt'e geldi. Polisevi'nde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Akgündüz, sportif anlamda uzun vadede ihtiyaçları karşılayacak bir spor kompleksi için 10 yıl önce 150 dönümlük bir arazi aldıklarını söyledi. Akgündüz, "Burada yapacağımız kompleksin içerisinde Doğu ve Güneydoğu'nun ihtiyacını karşılayacak 100 bin kişilik bir stadyum yapacağız. Siirtspor için hedefimiz büyüktür. Önce Süper Lig sonra Avrupa'da başarılı olan bir takım haline getirmek istiyoruz. Geçmişteki fabrika hedefimiz gerçekleşmedi ama bölgenin kalkınması gerekir. Bölge kalkınmazsa Türkiye nefes alamaz, AB'ye giremez. Burası nefes alamazsa İstanbul da nefes alamaz. Geçmişte cezalandırıldık, inşallah bu kez cezalandırılmayız. Bize engel olunmasın yeter" dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin bu yıl Bank Asya Ligi'ne düşen Hacettepe'nin isim hakkının alınıp alınmadığı yönündeki sorusuna Akgündüz, "Sayın İlhan Cavcav ile görüştük, böyle bir düşünceleri yok. Mevzuata göre isim hakkını alsak bile merkezi Ankara'da olduğu için buraya getiremeyiz" dedi.

Akgündüz, Kayserispor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Mehmet Topuz'la ilgili olarak, "Kulüp ismi vermek doğru olmaz. Ama bana göre bu transferde hatasız tarafı yoktur. Bu işler böyle olmamalıdır. Alpay'ı Aston Villa'ya Siirt Jet-Pa Spor transfer yaptı. Önce Alpay ile konuştuk sonra transferi gerçekleştirdik" dedi.

Siirtspor yönetim kurulu üyesi olan eski milli futbolcu Alpay Özalan, 1999'dan beri Siirtli olduğunu hedeflerinin her zaman büyük olduğunu söyledi. Özalan, "Siirtspor'u Süper Lig'e ve oradan da Şampiyonlar Ligi'ne çıkaracak bir iskelet kurma peşindeyiz. Her konuda bilgili ve tecrübeli bir hoca ile anlaşacağız" dedi.

Özalan, Mehmet Topuz transferiyle ilgili olarak, yurtdışındaki transferlerin bitirildikten sonra kamuoyuna duyurulduğunu, ancak Türkiye'de bu işin çok dillendirilmesi nedeniyle olayın karıştığını söyledi. Özalan, "Önce futbolcu ile sonra kulüplerin birbirleriyle görüşmesi gerekir" dedi.