Haberler Bilgi Buzdolabına konmaması gereken yiyecekler Buzdolabına konmaması gereken yiyecekler Bu haber sizi şok edecek. İşte buzdolabına koymamanız gereken yiyecekler... 1 Domates Şaşırdınız değil mi? Domates, buzdolabında saklandığında tadında ve dokusunda değişiklik meydana gelir. Ayrıca soğuk sebebiyle olgunlaşma süreci de sekteye uğrar. Domatesi sapları aşağıda olacak şekilde kağıt bir torbanın içinde oda sıcaklığında saklamalısınız. 2 Çekirdekli meyveler Kayısı, şeftali ve erik gibi çekirdekli meyveler soğuk ortamda muhafaza edildiğinde tadı ve dokusu hızlıca bozulur. Oda sıcaklığında ve sap kısımları yere bakacak şekilde saklayınız. 3 Kahve Kahve, ortamdaki nemi ve kokuyu emme özelliğine sahiptir. Dolayısıyla buzdolabında saklarsanız yemek kokularını ve nemi hapsedecektir. Karanlık ve kuru yerde saklayınız. 4 Zeytinyağı Zeytinyağı oda sıcaklığında saklanmalıdır. Buzdolabına konulursa renginde, dokusunda ve tadında değişiklik meydana gelir. 5 Bal Bal, buzdolabında veya sıcak ortamlarda saklandığında tadında ve dokusunda bozulma meydana gelebilir. Soğuk ortamda kristalleşmeye başlar. 6 Soğan Soğan, buzdolabında saklandığında nemlenir ve bozulur. Serin ve havalandırılmış bir ortamda karanlıkta saklamalısınız. 7 Sarımsak Sarımsak buzdolabında yumuşak ve bozulur. Sarımsak serin ve karanlık yerde muhafaza edilmelidir. 8 Patates Patatesi buzdolabına koyarsanız içerisindeki şeker miktarı artar. Buzdolabında sakladığınız patatesleri yüksek sıcaklıklarda pişirdiğinizde ortaya çıkan akrilamid isimli kimyasal sağlığa zararlıdır ve kanser riskini arttırır. Ayrıca nemli ve sıcak yerlerde de filizlenme söz konusu olacağından, karanlık ve serin yerde saklamanız önerilmektedir. 9 Karpuz Karpuzu bütün halinde buzdolabına koymamanız gerekir. Yapılan araştırmalar oda sıcaklığında bekletilen karpuzdaki antioksidan miktarının daha yüksek olduğunu ve bütün halinde buzdolabına konulduğunda besin değerlerinin düştüğünü göstermektedir. Buzdolabına konmaması gereken yiyecekler hangi besin nerede saklanır