Hamilelik Hazırlığı ''Bebek sahibi olmak isteyenler''çikolatadan uzak durun!

''Bebek sahibi olmak isteyenler''çikolatadan uzak durun!

06.02.2017 - 10:32 | Son Güncellenme:

New Mexico Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada şeker ve çikolatanın üreme kapasitesini olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı.

Bebek sahibi olmak isteyenlerçikolatadan uzak durun

Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, New Mexico Üniversitesi’nde yapılan araştırma hakkında şu bilgileri verdi,

Haberin Devamı

’Şeker’’ yumurta ve spermin erken yaşlanmasına neden oluyor

Şekerin üreme üzerine negatif etkisi olan, en önemli hormon bozucu olduğu ve gelişen insülin direnciyle birlikte fazla şeker tüketiminin, yumurta hasarına neden olduğu ortaya çıktı

Kan şekerinin yükselmesi sık sık insülin salgılanmasına neden olur ve enerjiyi kötü yönde etkiler. Sisteme sık sık insülin salgılanması, vücudun bazı bölümlerinde bulunan insülin alıcılarının bir zaman sonra duyarsızlaşmasına neden olur.

Bu reseptörlerin bir kısmı da overlar da bulunduğu için polikistik over sendrom’lu kişilerde ciddi bir risk faktörü oluşturur. Bunun sonucunda yumurtalar direk zarar görür. Zaten boş kalori olan şeker, yağlanmaya neden olur. Bu durumda yumurta ve spermlerde erken yaşlanma meydana gelir.

Haberin Devamı

Uygun bir beslenme programıyla, kan şekerinin tüm gün boyunca dengeli seyrettiği, enerji seviyesinin ve metabolik reaksiyonların düzenli olduğu bir beslenme şekli tercih edilmelidir.

Peki, nasıl beslenmeli?

Kuru meyveler tüketilmeli: Ara öğünlerde bol bol hurma, kayısı ve kuru üzüm tüketilmelidir. Hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de sağlıklı beslenmenizi sağlar.


Çilek ve karnabahar: Hamur işlerinde şekere alternatif olarak kullanılabilir. Bağırsakları yumuşatıcı etkisi vardır ama fazla tüketilmemelidir.


Ayrıca sağlıklı bir şekilde beslenmek için damak tadınıza değil, vücudunuzu hayal kırıklığına uğratmamaya odaklanın

Yazarlar