Cilt Bakımı "Lazer epilasyon kalıcı hasarlar bırakabiliyor"

"Lazer epilasyon kalıcı hasarlar bırakabiliyor"

01.03.2017 - 13:46 | Son Güncellenme:

OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şentürk, lazer epilasyonların bilinçsiz ellerle yapılması durumunda kalıcı yanıklara sebep olabileceğinden bahsetti...

Lazer epilasyon kalıcı hasarlar bırakabiliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk, bilinçsiz ve hekim kontrolünde yapılmayan lazer uygulamalarının çeşitli cilt rahatsızlıklarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lazer epilasyon uygulamasının mutlaka ehil ellerde yapılması gerektiğini söyledi.

Sertifikasız kişilerce doktor kontrolünde yapılmayan uygulamalar sonucu birçok komplikasyonlarla karşılaşılabildiğine dikkati çeken Şentürk, "Bunun temel nedeni lazer epilasyon işleminin kuaför veya güzellik salonlarında ehil olmayan kişiler tarafından yapılmasıdır. Bütün uyarılara rağmen bu tür vakalarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Hangi cilt tipine hangi lazerin nasıl uygulanacağının bilinmemesi nedeniyle geri dönüşümü mümkün olmayan olaylar gelişebiliyor." ifadelerini kullandı.

Bu tür şikayetlerle dermatologlara başvuranların sayısının azımsanmayacak kadar fazla olduğunun altını çizen Şentürk, lazer yaptıracakların gidecekleri merkezlerin yetkinliğini sorgulaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Şentürk, kişilerin güzelleşmek isterken çok ciddi cilt hasarlarına maruz kalabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Lazer cihazının mutlaka doktor gözetiminde, bazı durumlarda ise sadece doktorlar tarafından kullanılması gerekiyor. Epilasyon işlemi doktor gözetiminde sertifikalı bir estetisyen tarafından yapılabilir. Yaptıracaklara bu bilinçle epilasyon merkezi aramasını öneriyorum. Bilinçsiz ellerde yapılan işlemlerde özellikle koyu tenli kişilerde ciddi yanıklar olabiliyor. Geçici yan etkiler uygun tedavilerle geçebiliyor ama bazen hasar o kadar derin olabiliyor ki ciddi yanık nedeniyle iz kalabiliyor. Bu iz görünür bir yerde ise yapan kişi için ciddi bir hukuki boyutu da oluyor. Yaptıran kişi o izle ömür boyu yaşamak zorunda kalıyor."

Yazarlar