Geri Dön

Köy biberi turşusu tarifi

Misafiriniz aradı ve yemeğin yanına çıkaracak turşunuz yok. Bir kaç gün önceden bile olmasına gerek yok. 1 gün önceden haber verse yeter. Bu tarif ışık hızıyla turşu yapmanızı sağlayacak. 1 günde hazır olan köy biberi turşusu olur mu demeyin! Bu tarif ile 1 günde turşu yapmak mümkün. İşte ani gelen misafiri turşusuz bırakmayacak 1 günde yapılan turşu tarifi...

Köy biberi turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

10 tane köy biberi
3 bardak su
Yarım bardak elma sirkesi
3 tutam tuz
3 kaşık sıvı yağ
3 diş sarımsak

Köy Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?

1 günde hazır olan köy biberi turşusu yapmak için öncelikle 3 bardak suyu tencereye koyun.

Kaynatın ve kaynadıktan sonra yağ, tuz ve sirke ekleyin.

Biberleri yıkayın. Uç kısımlarını yukarı doğru biraz kesin ve kaynayan suya atın.

5-10 dakika köy biberlerini rengi sararana kadar kaynatın.

Ardından biberleri uygun kavanoza alın.

Üzerine ezilmiş sarımsak ekleyin.

Tenceredeki suyu soğutun ve kavanozları bu suyla doldurun.

Buzdolabına koyun.

1 gün buzdolabında bekleyince ertesi gün köy biberi turşunuz hazır olacak.

Afiyet olsun :)

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber