Diyetler 2 ayda dümdüz göbek

2 ayda dümdüz göbek

09.03.2017 - 14:57 | Son Güncellenme:

Göbek bölgesindeki yağlanmadan rahatsız durumdaysanız bu yöntem aradığınız şey olabilir. 8 haftada göbek eriten yöntem..

2 ayda dümdüz göbek

Göbek bölgesinde yağlanma olması hem göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturur hem de birçok sağlık probleminin görülme riskini artırır. Bu bölgedeki yağlanma genellikle iç organların çevresindeki yağlanma olduğu için kişide şeker hastalığı, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon şikayeti görülme olasılığı artar. Doğru beslenmek, spor yapmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek karındaki yağların verilmesini ve göbekten kurtulmayı sağlayabilir.

Doğru bir program uyguladığınızda haftada 1 kiloya, 8 haftada ise 8 kiloya kadar sağlıklı bir şekilde verebilirsiniz. Sekiz haftada göbeği eritme yollarından faydalanarak hem sağlığınızı hem de görünümünüzü iyileştirebilirsiniz. Yeni bir egzersiz veya beslenme programına başlamadan önce doktorunuzun fikirlerini almanız önerilir.

Öncelikle günde 5 veya 6 kez, dengeli bir şekilde hazırlanmış öğünler yemeye çalışın. İşlenmiş gıdalardan ve şekerden kaçının ve yemeklerinizi kendiniz, hazır olmayan ürünlerden hazırlayın. Sağlıksız gıdaları evinizden uzaklaştırın ve mutfağınızı sadece taze meyve ve sebzelerle, etlerle, süt ürünleriyle, sağlıklı yağlar ve tam tahıllı gıdalarla doldurun.

Hızlı kalori yakmak için koşu, tempolu yürüyüş veya bisiklet sporlarını deneyin. Vücut yağının yarım kilosunu yakmak için yaklaşık olarak 3500 kalori harcamanız gerekir. Günde 500 kalori fazladan yakmak haftada yarım kilo yağ kaybetmek anlamına gelecektir. Aerobik egzersizler, ağırlık egzersizlerinden %67 daha fazla kalori harcamayı sağlarlar.

Ancak bu rakamların bünyeden bünyeye değişeceği unutulmamalıdır. Bir diğer önemli şey de yağı kaybederken kas kütlesini korumak için direnç ve güç çalışmalarının yapılması, protein alımının gerekli düzeyde olmasıdır. Vücutta kas kütlesinin artması metabolizmanızı hızlandırır ve dinlenirken bile kalori yakmanızı sağlar. Özellikle sırt, bacak, göğüs gibi büyük kas gruplarını hedefleyin. Karın kası çalışmalarını ise iki günde bir yapabilirsiniz.

Göbeği eritmenin yollarından biri de her gün en az 8 bardak su içmektir. Vücudun verimli bir şekilde yağ yakması için yeterince su alması şarttır. Eğer sigara içiyorsanız bırakın. Sigara içmek vücudun diğer bölgelerdense karın bölgesinde yağ depolamasına sebep olmaktadır. Her gece 6 ila 8 saat uyumaya özen gösterin. 5 saatten az veya 8 saatten fazla uyumak göbekte yağ depolanmasına yol açabilir. Ayrıca günde an az 30 dakika rahatlatıcı bir aktivite yaparak stres seviyelerinizi düşürmeye çalışın.

Haberin Devamı

Hemen Sağlık

Yazarlar