Bebek 23 haftalık bebek tarihe geçti

23 haftalık bebek tarihe geçti

02.03.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

Kürtaj sınırı olan 24 haftası dolmadan bir hafta önce dünyaya gelen bebek, karın ameliyatından da sağlıklı bir şekilde çıkarak bir ilki başardı.

23 haftalık bebek tarihe geçti

Daily Mail'in haberine göre 23 haftalık dünyaya gelen Abiageal Peters doğduğunda bağırsağı üç yerinden yırtıktı. Doktorlar sadece 589 gram olan bebeği hayatta tutmak için acil ameliyata aldılar.

Haberin Devamı

Ameliyatta Abiageal'in karnı açılarak bağırsağındaki yırtıklar bulundu. Yırtıklardan dolayı küçük kızın karnı enfeksiyon kapmıştı. Bağırsağının bir kısmı alınan bebeğin karnı tamamen temizlendi ve karnına geçici bir stoma takıldı.

10 kişilik bir ekiple operasyonu gerçekleştiren Dr. Zahid Mukhtar, Abiageal'in böylesine büyük bir ameliyatı başarıyla atlatan en küçük hasta olduğunu söyledi. Mukhtar, "Abiageal'in durumu oldukça nadir görülüyor ve ameliyat olmadan hayatta kalması neredeyse imkansızdı." diye konuştu.

23 haftalık bebek tarihe geçti

Sağlığı her geçen gün iyiye giden Abiageal, asıl doğması gereken tarih olan 19 Şubat'tan sonra hastaneden çıkarak evine geldi. 24 haftalık kürtaj limitinden bir hafta önce dünyaya gelen bebeğin hayatta kalması bile mucizeyken böyle bir ameliyatı başarıyla atlatması doktorlar dahil herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı

Annesi Louise Peters, "O bizim küçük savaşçımız ve mucizemiz." diye mutluluğunu dile getirdi.


Duygu Bay / PembeNar

Yazarlar