Kültür Sanat 5 günde İngilizce öğrenilir mi?

5 günde İngilizce öğrenilir mi?

06.06.2017 - 13:59 | Son Güncellenme:

İngilizce öğrenmenin matematik, biyoloji ya da fizik öğrenmekten hiçbir farkı olmadığını belirten Konuşma Kulübü’nün Kurucusu Volkan Yaşa açıklama yaptı.

5 günde İngilizce öğrenilir mi

İngilizce öğrenmenin matematik, biyoloji ya da fizik öğrenmekten hiçbir farkı olmadığını belirten Konuşma Kulübü’nün Kurucusu Volkan Yaşa; “Bu disiplinlerden hangisi 5 günde öğrenilebilir ki? Matematik kursuna gelen birine 5 günde trigonometri öğretemeyeceğiniz gibi, İngilizceyi de 5 günde öğretemezsiniz. Uykuda ya da 5 günde İngilizce öğrettiğini iddia eden kursların tuzağına düşmeyin. 5 günde İngilizce öğrenilmez!” dedi

Haberin Devamı

İngilizce tüm dünyada kabul gören bir dil. Bu dili bilmenin getirdiği pek çok avantaj var. İş ilanlarında en başta aranan özelliklerden biri; adayın İngilizceye hakim olması. Bireylerin kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanmasının yolu da İngilizce’den geçiyor.

Her şeyden önce bir dünya vatandaşı olabilmek için İngilizce öğrenmek şart. Tüm bu sebeplerle de Türkiye’de her gün on binlercekişi İngilizce öğrenmek için kursa gitmeye karar veriyor.

‘Bu tuzağa kapılmayın’

‘İngilizceyi en hızlı ve iyi nasıl öğrenebilirim’ düşüncesiyle kurs araştırmaya başlayanların en sık karşılaştığı duyurulardan biri ‘5 günde İngilizce öğrenebilirsiniz’. Ya da ‘Uyurken İngilizce öğrenin’. Bu ifadeler; günümüz teknoloji dünyasında,akıp giden zamana ayak uydurabilmek için hızlı davranmak zorunda olan on binlercekişiiçin çok cazip olsa da, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde İngilizce eğitim veren Konuşma Kulübü’nün kurucusu Volkan Yaşa,İngilizce öğrenmek isteyenleri bu kursların tuzağına kapılmaması konusunda uyarıyor; “5 günde İngilizce öğrenilmez.”

Haberin Devamı

Matematik öğrenmekten farkı yok

İngilizce öğrenmenin matematik, biyoloji ya da fizik öğrenmekten hiçbir farkı olmadığını dile getiren Volkan Yaşa şunları söyledi: “Bu disiplinlerden hangisi 5 günde öğrenilebilir ki? Ya da bugüne kadar hangi eğitimi uykuda aldınız? Her şeyin bir yolu, yöntemi var. Matematik kursuna gelen birine 5 günde trigonometri öğretemeyeceğiniz gibi, İngilizceyi de 5 günde öğretemezsiniz. Sadece bir kuru üç aydan aşağı öğrenemezsiniz. İngilizce öğrenmek sabır işidir.”