Editörün Seçtikleri 7 maddeyle güneşe perde çekin!

7 maddeyle güneşe perde çekin!

15.06.2017 - 13:26 | Son Güncellenme:

Şunu artık kabul edin ki bronzlaşmış bir ten, ne tıp ne de ünlüler dünyasında kabul edilebilir bir şey değil!

7 maddeyle güneşe perde çekin

Şunu artık kabul edin ki bronzlaşmış bir ten, ne tıp ne de ünlüler dünyasında kabul edilebilir bir şey değil! Siz istediğiniz bronzluğa erişmek için çabalarken, cildiniz güneş ışınlarından etkilenmemek için ne kadar çabalasa da başarılı olamıyor. Öyleyse 7 maddeyle güneşe perde çekin!

Haberin Devamı

1- Cilt yaşlanmasını geciktirmek, lekelenmeyi önlemek ve cilt kanserinden korunmak için sadece tatilde değil, şehirde de 4 mevsim güneş koruyucu kullanmalısınız.

2- Her cilt tipinin ve cildin ihtiyaçlarının farklı olduğunu unutmayın. Bu yüzden önce cildinizi ve ihtiyaçlarını belirleyip, buna göre sizin için doğru güneş koruyucu seçin.

3- Seçtiğiniz güneş koruyucu kremleri, güneşe maruz kalmadan en az 30 dakika önce sürün ve bilinçli kullanmaya çalışın. Yüz, omuz, boyun, ense gibi güneş ışınlarından etkilenen bölgelerin daha fazla koruyucuya ihityacı olduğunu unutmayın.

4- Seçtiğiniz güneş koruyucunun yüksek miktarda güneş ışınlarını süzen UV-A ve UV-B filtrelerini içerdiğinden, içeriğinde nemlendirme özelliği bulunmasına, suya ve terlemeye karşı dayanıklı olmasına dikkat edin.

Haberin Devamı

5- Mümkünse sabah 10:00’dan önce ve akşam üzeri 16:00 sonrasında güneşi kullanın. Gölgede olsanız bile koruycu krem kullanın.

6- Güneş kremi seçerken kolay emilen, osyon kıvamında olmasına dikkat edin. Losyonlar (sprey başlıklı da olabilir) kıvamlarından dolayı gözeneklerin tıkanmasını önler ve tüm cildinize yayılmayı kolaylaştırır.

7- Cilt kanserine yatkın, güneş alerjisi, sivilce, kızarıklık gibi hassas cildi olanlar, lazer ya da bakım işleminden geçmiş ciltlerin kullandığı losyon kesinlikle özel olmalıdır. Dermotologların da tercihi olan, cilt kanseri riskini azalttığı ispatlanmış önleyici güneş koruması Actinica gibi lipozomal formülasyonlu, etkisi klinik deneylerle kanıtlanmış losyonlar bu cilt tipleri için önerilmektedir. (30 Gr. 52 TL., 80 Gr. 99 TL.)

Yazarlar