Sağlıklı Beslenme Aç karnına tüketilmemesi gereken yiyecekler

Aç karnına tüketilmemesi gereken yiyecekler

23.06.2017 - 17:43 | Son Güncellenme:

Aç olduğumuz zamanlar bazen bize masum gibi görünen yiyecekler aslında bize oldukça zarar veriyor. İşte aç karnına tüketilmemesi gereken yiyecekler...

Aç karnına tüketilmemesi gereken yiyecekler


Genelde açken açlığımızı bastırmak için yada sağlıklı ve yararlı olduğunu düşündüğünüz vitaminler, zamansız tüketildiğinde sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Haberin Devamı

Muzlu yoğurt

Bazı diyetisyenler sabahları muzlu yoğurt yemenin kardiyovasküler rahatsızlıklara sebebiyet verebileceğini öne sürüyor. Ayrıca aç karna tüketildiğinde yoğurt faydalarını kısmen kaybediyor.

Portakal

Aç karna tüketildiğinde portakal gastrit veya alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Hurma ve domates

Doğru bilinenin aksine hurma ve domates aç karna tüketildiği zaman mideyi rahatsız ediyor.

Şeker

Aç karnına tüketilen şeker, kana hızla karıştığından kan şekerini aniden yükseltir ve bir çok hastalığı beraberinde getirir.

İşlenmiş et

İşlenmiş etlerin kanser riskini artırdığı gibi mideyi de rahasız etmesş sebebiyle sadece sabahları değil, her öğünde işlenmiş etlerden uzak durmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Asitli içecekler

Günlük yaşantımızda sınırlama getirmemiz gereken asitli içecekleri açken içmekten kaçınmakta fayda vardır. Bunun vücudunuza zararı ise pankreasın gereken insülin seviyesini ölçemeyeceği için kan şekerinde artış görülebilmektedir. Bu aynı zamanda asit-baz dengesini de bozabilir. Bu açıdan aç karnına sabah gazlı içecek içilmemesi daha doğru olacaktır.

Baharatlar

Yemeklere lezzet vermek konusunda oldukça etkili olan baharatları aç karnına tüketmek oldukça zararlı.

Yazarlar