El ve Ayak Bakımı Akrilik tırnak nedir?

Akrilik tırnak nedir?

19.12.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Her geçen gün insanların güzelleşmek ve bakım yapmak adına geliştirdikleri metotlar hızla artıyor. Bunlardan bir tanesi de son zamanlarda çok fazla gündemde olan akrilik tırnak modası. Peki, nedir bu akrilik tırnak?

Akrilik tırnak nedir

Akrilik tırnak, bir protez tırnak uygulamasıdır. Tabii kozmetik marketlerde satılan takma tırnaklar, protez tırnak sınıfına girmez. İlk olarak takma tırnakla protez tırnağın ayrımını yapmış olalım. Protez tırnaklar, gerekli bakımı düzenli şekilde yapıldığında 6 ay süre tırnakta kalabilir. Fakat takma tırnaklar günlük kullanım için uygundur ve protez tırnaklarda uygulanan bakım yöntemleri geçerli değildir.

Haberin Devamı

Protez tırnak çeşitlerinden olan akrilik tırnak, özel bir toz ve sıvı ile yapılan bir çalışmadır. Jel tırnak kadar doğal gözükmeyen bu çalışma, tırnağın ucuna yapıştırılan plastik bir tırnakla oluşturulmaktadır. Plastik tırnak, gerçek tırnağın ucuna yapıştırıldıktan sonra hazırlanan özel karışım tırnağın kalan kısmına doldurularak eşitlenir.

Akrilik tırnaklar için gerekli malzemeler

- Frenç veya yuvarlak şekillerde olan plastik tırnak uçları

- Tırnak ucu yapıştırıcısı

- Akrilik tırnak makası ve törpüsü

- Akrilik likit

- Akrilik toz

- Akrilik uygulama kabı

- Kütikül yağı (tırnağınızı güçlendirmeye yarayan bakım yağıdır.)

- Akrilik uygulama fırçası

- Tırnak temizleyicisi ( işleminizi yapmadan önce tırnağınızdaki tozu ve kiri temizlemek için kullanılan cila)

Haberin Devamı

Akrilik tırnak yapılışı

İlk olarak standart oje sürme işlemi yapar gibi tırnaklarınıza akrilik tırnak törpüsüyle şekil verin. Daha sonra kütikül yağı ile kütikülleri yumuşatıp şekillendirin. Daha sonra primer ile kalan tozu ve kiri temizleyin.

Uzun bir tırnak görüntüsü oluşturmak istiyorsanız eğer malzemeler listesinde yer alan yuvarlak ya da frenç plastik tırnak uçları kullanabilirsiniz. Daha sonra akrilik sıvınıza akrilik uygulama fırçanızı batırıp ardından istediğiniz akrilik tozu fırçanızın ucu yardımı ile alarak, tırnağınıza hafif hareketlerle uygulayabilirsiniz. Uygulamayı tamamladıktan sonra alkol ile tırnağı temizleyebilir ve top coat sürebilirsiniz. Ancak bu uygulama başlarda sabır gerektirebilen bir uygulamadır. Yeni başlayanlar sabır gösterebilirlerse daha iyi sonuçlara ulaşabilirler.

PembeNar Özel

Yazarlar