Geri Dön

Arabaşı çorbası tarifi

Yozgat mutfağından hafif ve pratik bir çorba olan arabaşı çorbası, Türk mutfağından alternatif tarif arayanlara nefis bir seçenek. Peki arabaşı çorbası nasıl yapılır? Arabaşı çorbasının püf noktası nedir? İşte arabaşı çorbası tarifi ve püf noktası...

Arabaşı çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tane bütün tavuk
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
2 kaşık biber salçası
2 kaşık tuz

Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuğu haşlayıp didikleyin.

Suyunu çorba için ayırın.

Tereyağında unu kavurun.

Salça ekleyip kavurmaya devam edin.

Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın.

Tavukları ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte bir süre kaynatın.

Püf noktası:

Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber