Geri Dön

Ayran çorbası tarifi

Çorba daha çok kış yemeği gibi görünse de soğuk yapacağınız çorbalar bu tabuyu yıkıyor. Onlardan bir tanesi de içinizi ferahlatacak “ayran çorbası”.

Ayran çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
4 bardak yoğurt
Su, tuz
Nane ve isteğe tarafından pul biberle kızartılmış yağ

Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdaylar pişirilir. (Pişirir suyunu daha iyi çekmesi için çok fazla su koymayın.)

Pişirilen nohut ve aşurelik buğdaylar soğutulur.

Yoğurt suyla çorba kıvamında inceltilir, üzerine tuz konur.

Ardından içine nohut ve buğday ilave edilir.

Arzuya göre sadece naneyle veya nane ve pul biberli yağla servis edilir.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber