Cilt Bakımı Bacağınızı sevmeye başlayın

Bacağınızı sevmeye başlayın

11.05.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Varisin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, varis tedavisini anlattı.

Bacağınızı sevmeye başlayın

Bacağında varis olan tüm hastalar- özellikle kadınlar- şikâyetlerini aynı şekilde ifade ediyor. “Doktor hanım, bacaklarımdan nefret ediyorum! Bacaklarımı görmeye dayanamıyorum! Genç kızlığımdan beri etek giymedim çünkü bacaklarımı görmeye dayanamıyorum! Şort giyince herkes bacaklarıma bakıyor!”

Varis, tedavi edilebilir bir genetik hastalıktır. Kimse hasta olmak istemez elbette ancak tedavisi olan bir hastalık olması en büyük avantajdır. Bu hastalık yüzünden bacaklarınızdan nefret etmeyin, bacaklarınızı sevin! Varis olması bacaklarınızın suçu değil.

Ayrıca varis tedavi edilemeyen bir hastalık da değil. Varislerinizden 1 saatlik bir tedavi sonrası kurtulma şansınız var.

Varis, toplardamarların genişlemesi sonucu oluşur. Yüzeyel toplardamar sisteminin genişlemesi hastalığıdır. Bazen kalın damarlar şeklinde, bazen de yüzeysel ince damarlar şeklinde gözlenir.

• Kalın damarlar EVLA denilen damar içinden lazerle kapatılır. İşlem sırasında kesi olmaz, kan alma iğnesi gibi bir iğneyle işlem yapılır. İşlem 1 saat sürer. İşlem sonrası hastaya ince bir varis çorabı giydirilir. Hastalar işlem sonrası yürür. Yatak istirahati gerekmez.

• İnce yüzeysel damarlar ve kalın damarlarla ilişkili büküntülü damarlar köpük skleroterapi ile tedavi edilir. İşlem hastalığın yaygınlığına bağlıdır. 1 seansta bitebildiği gibi 3-4 seans da sürebilir. İşlem 45 dakika -1 saat sürer. Tedavi sonrası varis çorabı giyilir. Hasta normal yaşantısına geri dönebilir.

Bacaklarınızdan nefret etmeyin, onlara iyi bakın! Varis varsa tedavi olun ama etek-şort giymekten vazgeçmeyin. Hayat çok güzel ve kısa, tadını çıkarın.

Sağlıklı günler diliyorum.

Haberin Devamı

Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler

Bacağınızı sevmeye başlayın

Yazarlar