Geri Dön

Ballı kanat tarifi

Tavuk, evde sıklıkla pişen yemeklerden… Ama “ben klasik bir tavuk yerine değişik bir tarif yapmak istiyorum” diyorsanız; ballı kanat tam size göre… Ballı kanat, değişik tatları sevenler, Uzakdoğu mutfağına yakın olanlar için doğru bir tercih. Yapımı da oldukça pratik olan ballı kanat tarifini sizler için hazırladık.

Ballı kanat tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo tavuk kanadı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
4 yemek kaşığı bal,
1/2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil,
1 çay kaşığı karabiber,
4 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı tuz.

Ballı Kanat Nasıl Yapılır?

Pişirme önerisi

Tavuk kanatlarını; buzdolabında, hazırladığınız terbiye karışımında ne kadar uzun süre bekletirseniz, o kadar lezzetli olacaktır.

Hazırlanışı:

Tavuk kanatlarını daha iyi pişmeleri için; ortalarından kesik atarak derin bir kaba alın.

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili, ezilmiş 4 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisini, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 4 yemek kaşığı balı, 1 çay kaşığı karabiberi, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek tüm malzemeyi birlikte karıştırın.

Terbiye karışımında beklettiğiniz tavuk kanatlarını, fırın tepsinizin üzerine koyacağınız ızgara teline düzgün bir biçimde yerleştirin.

220 derece önceden ısıtılmış fırında, 25-30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber