Kendin Yap Bayılacağınız ayakkabılıklar

Bayılacağınız ayakkabılıklar

09.03.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

Ayakkabılarını düzenlemek için yepyeni fikirler arıyorsanız tam aradığınız şeyi bulduk. İşte en güzel ayakkabılık fikirleri...

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Ayakkabı alışverişi sanıldığı gibi yalnızca kadınlar için değil, erkekler için de hayli keyifli bir uğraştır. Çok sayıda ayakkabıya sahip olmayı, her kıyafete uygun bir çift ayakkabısının olmasını herkes ister. Ama ayakkabılarınızın sayısı biraz fazlalaştığı zaman onları koyacak yer bulmak da başlı başına bir dert haline gelebilir.

Haberin Devamı

Piyasada bol miktarda bulunabilen ve ayakkabılık adı altında satılan basit dolaplar genellikle bu amacı sağlıklı gerçekleştirmekten hayli uzak bir tasarıma sahip oluyorlar. Büyük numara ayakkabılar ya da iri kışlık botlar bu ayakkabılıklara sığmıyor. Bu yüzden ihtiyacınıza göre kendinize özel bir çözüm aramak en doğrusu. Ayakkabılarınız için pek çok farklı saklama yöntemi kullanabilirsiniz. Sizler için bu saklama alternatiflerini içeren bir derleme hazırladık. Siz de kendinize uygun bir çözümü bu örnekler arasında mutlaka bulacaksınız.

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Açık raf modeli
(Buscott Woodworking / homify.com.tr)

Eviniz iki katlıysa merdiven altındaki boşlukta ya da hemen her evde bulunabilecek antre, hol gibi ölü bir alanda kuracağınız basit bir açık raf sistemi ayakkabılarınız için harika bir depolama alanı olabilir. Üstelik hepsini bir bakışta görebileceğiniz için aralarından seçim yapmak gerektiğinde işiniz çok kolay olacaktır.

Haberin Devamı

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Merdiven altına gizlenmiş dolaplar
(Chasewood Furniture / homify.com.tr)

Merdiven altlarındaki ölü alanı değerlendirmek için özel hazırlanmış ve tam olarak bu boşluğa uyumlu dolap grupları, evin çıkış kapısına yakın olmaları avantajıyla da ayakkabılarınız için oldukça isabetli bir depolama alanı olabilir. Kapandığında tam bir duvara dönüşen bu tür dolaplar gözünüzün önünde bir ayakkabı kalabalığı istemiyorsanız tam size göre bir seçenek.

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Çocuk ayakkabıları
(Marengo Espacios Y Formas / homify.com.tr)

Çocuk ayakkabıları ebeveynler için her zaman sorunlu bir konu olagelmiştir. Çocukların hızlı gelişimi yüzünden çok sık yeni ayakkabı edinme gereği doğar. Bir de bunun üstüne farklı eşyalarla ayakkabıların karışması da eklenince, çocuğunuz için özel bir ayakkabılık aslında hiç de fena bir fikir olmayabilir. Bir de buna biraz tasarım katarsanız, bu işi hem sizin için işlevsel hem de çocuğunuz için eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Az ve öz yaşayanlara
(Raskl. Design Studio / homify.com.tr)

Eşya kalabalığının hiçbir türlüsünden hoşlanmıyorsanız, kendinize yetecek olandan fazlasında gözünüz yoksa ve en önemlisi de giyiminizde olduğu kadar mobilyalarınızda da sadelikten yanaysanız, bu tip basit bir ayakkabılık tüm ihtiyacınızı karşılayabilir. Dahası çantanızı, montunuzu ve yağmurluğunuzu da buraya asıp ayrıca bir portmanto kullanma gereğini ortadan kaldırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Gençler ve genç kalanlar için
(LOAF / homify.com.tr)

Bu fotoğrafta görebileceğiniz ayakkabı çiftlerinden de rahatlıkla anlaşılabileceği üzere, metal bir konstrüksiyona sahip bu modern ayakkabılık modeli gençlere hitap ediyor. Ama elbette bu modeli yalnızca gençler kullanmalı diye bir kaide yok. Evinize yakışacağını düşünüyorsanız siz de buna benzer bir modeli kullanabilirsiniz.

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Son durak ayakkabılık
(Uttara and Adwait Furniture / homify.com.tr)

Evinizde artık herhangi bir işlevi kalmamış ve ne yapacağınızı bilemediğiniz eski mobilyalar varsa, bunlara bir kez daha alıcı gözle bakmanızda yarar var. Yeterli sayıda gözü veya çekmecesi olan herhangi bir eski mobilya, biraz modifikasyonla, hatta hiç müdahale etmeden bile gayet şık bir ayakkabılığa dönüşebilir. Bunun çok şık bir örneğini bu fotoğrafta görebilirsiniz. Siz de böyle bir geri dönüşüm yapmaya karar verirseniz bu mobilyayla yıllarını geçirmiş aile büyüklerini ve ona emek vermiş eski ustaları da onurlandırmış olursunuz.

Haberin Devamı

Bayılacağınız ayakkabılıklar

Antrede modüler bir ayakkabılık
(Connox / homify.com.tr)

Evlerimizin girişindeki antre bölümleri ayakkabılık için en elverişli yerlerdir. Böylece evden çıkarken ayakkabı değiştirmeye karar verirseniz yatak odanıza kadar geri dönmeniz gerekmez. Bu örnekteki gibi modüler ve basit bir ayakkabılık modeli antreniz için çok işlevsel olabilir. Üstelik zamanla genişletme ihtiyacı duyduğunuzda yeni parçalarla kapasitesini de zorlanmadan arttırabilirsiniz.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar