Sağlıklı Beslenme Bayramda kontrollü beslenmenin püf noktaları

Bayramda kontrollü beslenmenin püf noktaları

23.06.2017 - 17:23 | Son Güncellenme:

Geleneksel yemeklerin ve tatlıların bol miktarda sunulduğu ve tüketildiği bayramların kontrolsüz beslenmeye sebep olabildiğini belirten beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, “ölçülü ve dikkatli olmanın faydası var” dedi.

Bayramda kontrollü beslenmenin püf noktaları

Oruç tutulan dönemde kahvaltıya duyulan özlem ve insanların sevdikleriyle birlikte sofraya oturmaları birleşince aşırı tüketimle karşı karşıya kalınabiliyor. Klasik kahvaltılıklara börekler, kızartmalar, şarküteri ürünleri gibi birçok çeşidin eklendiğine dikkati çeken beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, “ısrara karşı direnip yarım porsiyon rica edilebilir. Evinize gelen misafirinize de ısrarcı olmayın ve hafif ikramlar sunmaya gayret edin” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Çocuklara bayramda az miktarda şeker verin

Şeker Bayramının özellikle çocuklara şeker ve çikolata verilmesiyle bilindiğine değinen beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, “bu yiyecekler çocuklarda kolaylıkla diş çürümelerine ve mide bağırsak hassasiyetine sebep olur. Aşırı yenildiğinde ishal, kusma görülebilir. Gelenekleri bozmamak adına az miktarda izin verebilir ya da pekmezli, hurmalı, meyveli, sütlü olacak şekilde çikolata ve şeker şekline getirebilecek tatlılar yapılabilir” diyerek şu önerilerde bulundu:

Bayramda beslenme kontrolünüzü kaybetmeyin.
•Yakın mesafedeki ziyaretlerinizde ulaşımınızı yürüyerek yapın.
•Bayramda yemek yeme eylemine değil, sevdiklerinizle biraraya gelmenin keyfini çıkararak sohbetinize odaklanın.
•Şeker, kalp, tansiyon, mide bağırsak gibi hastalıkları olanlar doktor ve diyetisyenlerinin önerilerinin dışına çıkmamalı…

Yazarlar