Kültür Sanat BİFO ekimde Avrupa'da

BİFO ekimde Avrupa'da

21.06.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın yükselen genç orkestraları arasında yer alan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ekim ayında Avrupa turnesine çıkıyor.

BİFO ekimde Avrupada

Avrupa’nın yükselen genç orkestraları arasında yer alan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ekim ayında Avrupa turnesine çıkıyor. 20-25 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek turne Almanya, Avusturya, Slovenya ve İsviçre’yi kapsıyor. BİFO, turne kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’nın dünyaca ünlü Musikverein salonunda da konser verecek.

Haberin Devamı

Haziran 2017, İstanbul. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) sonbaharda bir kez daha Avrupalı müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 2025 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnede BİFO dört Avrupa ülkesinin önde gelen kentlerindeki önemli konser salonlarında sahneye çıkacak. Daha önceki turneleri ve davetli olarak gittiği BBC Proms’daki performansıyla Avrupa’nın önemli orkestraları arasına girme yolunda önemli mesafe kat eden BİFO bu turneyle, Avrupa’daki başarılarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. BİFO’nun turnesinde dünyaca ünlü keman virtüözleri Vadim Repin ve Daniel Hope da solist olarak yer alacak.

BİFO’nun Avrupa turnesi 20 Ekim 2017 Cuma günü Almanya’nın Essen kentindeki Essen Filarmoni’nin Alfried-Krupp Salonu’nda başlıyor. Konser İngiltere’nin yetiştirdiği önemli çağdaş bestecilerden Mark-AnthonyTurnage’ın “ShadowWalker” adlı konçertosuyla açılacak. BİFO bu yapıtın dünya prömiyerini 19 Ekim 2017 tarihinde sezon açılışı kapsamında İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te ünlü keman virtüözleri DabielHope ve Vadim Repin ile yapacak.

Haberin Devamı

Konserde ayrıca ABD’nin tanınmış bestecilerinden John Adams’ın “TrombaLontana”, ABD’nin önemli bir diğer bestecisi Charles Ives’ın “Cevapsız Soru”su ve ünlü Macar besteci ve piyanist BélaBartók’un Mucizevi Mandarin’i ve Ferit Tüzün’ün “Çayda Çıra”sı seslendirilecek. İkinci konser 21 Ekim 2017 Cumartesi akşamı Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki CankarjevDom Kültür ve Kongre Merkezi’nin Gallus Salonu’nda verilecek. BİFO ilk konserdeki programı Slovenyalı müzikseverlere sunacak. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ