Geri Dön

Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Daha çok Türk geleneklerinde önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş en güzel sıcak içeceklerdendir. Bu nedenle pişirirken dikkat etmek ve usulüne göre pişirmek gerekir.

Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

İnce ince titizlikle kavrulan Türk kahvesinin köpüklüsü makbuldür. Türk kahvesini köpüklü pişirmekte ayrı bir meziyettir. Ne yaparsam yapayım köpüklü Türk kahvesi yapamıyorum diyorsanız size vereceğimiz önerilere göz atabilirsiniz…

Haberin Devamı

Ölçüleri:

Bir fincan türk kahvesine tepeleme bir tatlı kaşığı kahve koymanız gerekir.


Orta şekerli olsun istiyorsanız; Fincan başına 2 adet kesme şeker


Az şekerli olmasını istiyorsanız; 1 kesme şeker


Şekerli olmasını istiyorsanız; 2 buçuk adet kesme şeker yeterli olacaktır.

Hazırlanışı:

Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye ilk olarak şeker eklemeniz gerekir.

İlk önce şeker daha sonra kahve ve son olarak soğuk su eklemeniz yeterli olacaktır.

Pişirme yöntemi:

Kahveyi pişirirken muhakkak ocağa koymadan önce karıştırmalısınız. Kahveyi ocağa aldıktan sonra kesinlikle karıştırmamalı ve kendi kendine pişmesini beklemelisiniz.

Pişen kahveniz kabarmaya başladığında üzerindeki köpükleri kahve fincanlarına alın. Daha sonra kahvenizi 2-3 sn ocakta tutun. Son olarak fincanlara kahveleri ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun…

Kahve Hangi Saatte İçildiğinde Daha Faydalı?

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber