Dışarıda yediğiniz gibi çıtır çıtır börekleri evde yapmak aslında pekte zor değildir. Evinizde yapacağınız böreklerde bir takım püf noktalarını uygulayıp çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz. İşte pastanelerde yiyip evde bir türlü yapmayı beceremediğiniz çıtır börek için püf noktaları… Böreğinizi yaparken yağlama miktarına dikkat etmelisiniz. Yağ miktarı arttıkça böreğinizin çıtırlığı artış gösterecektir. Bu duruma milföylü böreklerden pay biçip düşünebilirsiniz. Milföy hamurlarında inanılmaz derecede yağ bulunur. Ve bu yağ sayesinde milföyler çok çıtır olurlar. Böreklerinizi açarken aralarına ve üzerine yoğurt sürmek yerine yağ sürün. Ya da hamuru kendiniz açıyorsanız unlayıp açmak yerine yağlayıp açın. Böreğin üst kısmına da yağ sürmek çıtır ve puf puf börek elde etmenizi sağlayacaktır. Börek hamurunuzu yoğururken içerisine yoğurt yerine muhakkak sütle kıvamlandırın. Ayrıca hazır kullandığınız yufkaların arasına yoğurt yerine süt sürmekte böreğinizi çıtırlaştıracaktır. Kabaran ve puf puf börekler elde etmek istiyorsanız böreğinizi yağlarken yağı soda ile karıştırabilirsiniz. Yufkalara sürdüğünüz soda kabarık ve çıtır çıtır börek elde etmenizi sağlayacaktır.