Ebeveyn Çocuğunuza meyve suyu verirken bir kere daha düşünün!

Çocuğunuza meyve suyu verirken bir kere daha düşünün!

13.06.2017 - 14:57 | Son Güncellenme:

Amerikan Pediatri Akademisi, ebeveynlere 6 aydan küçük bebekler için yüzde 100 meyve sularından kaçınılmasını, bu tür içeceklerin ilk yılında bir bebeğin diyetinden tamamen kaldırılmasını önerdi.

Çocuğunuza meyve suyu verirken bir kere daha düşünün

Dyt. Nida Yıldız, “meyvelerde meyve suyundan daha fazla lif var ve meyvelerin genel olarak diş çürümesine neden olma ihtimali az. Yüzde yüz meyve suyu, özellikle de diş çürüğü için yüksek risk altında olan çocuklara sadece özel durumlarda önerilmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Marketten alınan meyve suyuna dikkat!

Şeker ve kalori bakımından, marketlerden alınan meyve suyu, kolaya benzemektedir. Örneğin, bir su bardağı kola 21 gram şeker ve 122 kcal içerir. Bu değerler yaklaşık olarak elma suyuna yakındır.

Çocuklar bir günde ne kadar meyve suyu tüketmeli?

Meyve suyunun 1 ila 3 yaş arası çocuklar için günde 120 ml ve 4-6 yaş arası çocuklar için günde 180 ml ile kısıtlanması öneriliyor. Küçük yaşta meyve suyu tüketiminin alışkanlık haline gelebileceği de belirtiliyor. Erken yaşta daha fazla meyve suyu içen bebeklerin, kola ve şeker içeren içecekler içmeye devam etme olasılığının yüksek olduğunu gösteren çalışmalar var.