Geri Dön

Dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler

Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Projesi altında hayata geçirdiği “Yemekte Denge Mutfağı”, dengeli beslenmek isteyenler için sıcak yaz günlerine özel, lezzetli ve sağlıklı tarifler sunuyor.

Dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler

Yemekte Denge Mutfağı’ndan Dengeli Tarifler

Haberin Devamı

Sabri Ülker Vakfı’nın çocukların erken yaşlarda beslenme eğitimi almasını sağlayarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmış, sağlıklı gelecek nesiller oluşmasına katkıda bulunmak hedefiyle hayata geçirdiği Yemekte Denge Projesi’nin önemli bir kısmını da Yemekte Denge Mutfağı oluşturuyor. Sağlıklı aile yemekleri alanında referans bir kanal olan Yemekte Denge Mutfağı, ebeveynlere sağlıklı, besleyici ve dengeli beslenme konusunda yol gösteriyor. Yemekte Denge Mutfağı, sıcak yaz günlerinde sağlığını korumak ve dengeli beslenmek isteyenler için özel tariflere de yer veriyor.

Barbunya Piyazı (4 kişilik)

Malzemeler:
Barbunya - 1 su bardağı
Yeşil Biber - 2 orta boy
Kırmızı Biber - 1 orta boy
Domates - 2 orta boy
Soğan - 1 orta boy
Maydanoz - Yarım demet
Limon suyu - 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı - 1 yemek kaşığı
Nar Ekşisi - 1 tatlı kaşığı

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Barbunyayı 1 gece önceden suda bekletin. Sonrasında süzün, haşlayın ve soğumaya bırakın. Biber, soğan, domates ve maydanozu ince ince doğrayın. Bu malzemeleri, soğuyan barbunyaya ekleyerek karıştırın. Ardından nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağını da ekleyerek servis edin.

Semizotu Salatası (2 Porsiyon)

Malzemeler:
Semizotu - 1/3 demet
Domates - 1 orta boy
Salatalık - 2 küçük boy
Mısır - 4 yemek kaşığı
Ceviz (az dövülmüş) - 1 tatlı kaşığı
Beyaz Peynir - 50 g
Zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı
Limon Suyu - 1 yemek kaşığı
Nar Ekşisi - 1 yemek kaşığı
Buğday (Aşurelik) - 4 yemek kaşığı

Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayı yıkayıp, sıcak suda haşlamaya bırakın. Semizotunu iyice yıkayıp, kurulayın. Ardından irice doğrayın. Domates ve salatalıkları büyük küpler halinde kesin. Doğradığınız sebzeleri, derin bir kapta karıştırarak ardından servis tabağına alarak üstüne mısır taneleri ve küp küp doğranmış beyaz peyniri serpiştirin. Küçük bir kasede, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini iyice karıştırın. Salata sosunuzu, servis tabağının üstünde gezdirin.

Karadutlu Yoğurtlu Buz (2 Porsiyon)

Malzemeler:
Karadut - 250 g
Yoğurt - 250 g
Limon Kabuğu - 1 yemek kaşığı
Limon Suyu - 1 yemek kaşığı

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Karadutu bir mutfak robotu içerisinde püre haline getirin. Yoğurt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve püre karadutu bir kaba alarak karıştırın. Karışımı, 2 adet dondurma kalıbına paylaştırın ve içlerine tahta çubuk batırın. Dondurma kalıbını derin dondurucuda 2 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber