Püf Noktası Deniz kestanesi iğnesi nasıl çıkartılır?

Deniz kestanesi iğnesi nasıl çıkartılır?

07.07.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında en sık karşılaşılan sorunlardan biride deniz kestanesi iğnesi batmasıdır. Bazı denizlerimizde çok fazla deniz kestanesi buluınmaktadır. Bu nedenle denizde veya kumsalda yürürken deniz kestanesi iğnesinin ayağınıza batması kaçınılmaz olabilir. deniz kestanesi iğnesi nasıl çıkartılır bu gibi durumlarda neler yapmak gerekir sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Deniz kestanesi iğnesi nasıl çıkartılır

Havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasıyla beraber deniz kestanesi iğnesi batması bu aralar herkesin başına gelebilir. Deniz kestanesi iğnesi batması durumda çok fazla dikkat etmek gerekir. Çünkü iğnesi çok fazla toksik madde barındırır. Dolayısıyla deniz kestanesi iğnesinin ayağımıza battığı andan itibaren çok dikkatli olmamız gerekir.

Haberin Devamı

Deniz kestanesi iğnesi nasıl çıkartılır?

Deniz estanesi iğnesini çıkartırken demir ve metal kullanılmaması gerekir. Bu gibi durumlarda cımbız ve maşa kesinlikle aklınıza gelmemelidir.

Zeytinyağı yöntemi
Deniz kestanesi iğnesi batan bölge zeytib yağı ile ovulmalıdır.ayrıca her gün iğne batan bölge sıcak suda bekletilmelidir. Dairesel hareketlerle ovulan bölge 2 veya 3 gün sonra deri yüzeyine çıacaktır.ancak bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra temiz bir cımbızla kalan iğneleri toparlayabilirsiniz.

Alkollü pamuk yöntemi
Deniz kestanesi iğneleri çıktıktan sonra kalan bölgeyi alkollü pamuk ile temizlemek en doğru yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sıcak su yöntemi
Deniz kestanesi iğnesi battığı andan itibaren diken batan bölgeyi sudan çıkarıp sıcak suyun içerisinde yarım saat bekletmenizi öneririz. temizlemiş olduğunuz bölgeyi hiç müdahale etmeden doktora göstermenizde diğer etkili ve sağlıklı yöntemler arasında yer almaktadır. Doktor gerekli müdahaleyi ve tedaviyi en etkili ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirecektir.

Haberin Devamı

Sirkeli su yöntemi
Deniz kestanesini çıkarmanın bir diğer yöntemi de sirkeli su yöntemidir. Sirkeli ve sıcak suyun içerisinde sorunlu bölgeyi beklettiğinizde dikenlerin çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Ancak en sağlıklı yöntem doktora başvurmaktır. Aksi taktirde yanlış bir uygulama sonucunda enfeksiyon kapabilir, ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilirsiniz.

Deniz kestanesi iğnesi zararlı mıdır?

Denizde yaşayan canlıların hemen hemen hepsinde kendi savunma mekanizmelerını oluşturmak için, toksik madde bulunur. Ancak deniz kestanesi dikenleri zehirli değildir. Dolayısıyla iğnesinin batması durumda yanlış müdahale uyguladığınız taktirde o bölgede enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. çıkarmaya çalışırken dikenin bir kısmı derinin altında kalarak, gömülmesine neden olabilir. bölgeyi cımbızla veya herhangi bir metal eşyayla deşmek ciddi enfeksiyonları beraberinde getirebilir. Küçük yaraların mikrop kaparak zamanla büyümesine sebebiyet verebilir. Dolayısıyla deniz kestanesi kendi başına enfeksiyon kapmanıza neden olmaz. Yanlış yapılan müdahaleler sonucunda o bölgede ciddi enfeksiyon hatta mikrop kapmasına bile neden olabilir.

Haberin Devamı

Deniz kestaneleri iğnelerinin batması sağlık konusunda ciddi sorunlara neden olsa da kendi başına tüketildiğinde sağlığımız için oldukça yararlı olduğu söylenmektedir. Ülkemizde çok fazla olmasına rağmen, tüketimi açısından deniz kestanesi çok popüler olmasa da sağlığımız açısından oldukça yararlıdır.

Deniz kestanesi faydaları

Deniz kestanesi içerisinde zengin yumurtalar barındırır.
Genellikle üzerine limon sıkılarak taze bir şekilde tüketilen deniz kestanesi, besleyici ve afrodizyak etkisi olduğu bilinmektedir.

Deniz kestanesi aralık ve mart aylarında tüketilmelidir.diğer aylarda tüketilen deniz kestanesinin tadının acı ve tatsız olduğu söylenmektedir.

İlk Yardım ve Acil Tedavi Nedir?

Yazarlar