Geri Dön

Dilber dudağı tarifi

Dilber dudağı Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri. Hem biçimi hem de tadıyla ilgi çeken dilber dudağı tarifi aslında evde de birkaç saat içinde hazırlanabilir. Muhteşem tadıyla herkesi büyüleyen dilber dudağı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte dilber dudağı tarifi:

Dilber dudağı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 bardak un
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İri kıyılmış ceviz
Hamuru kolay açmak için: Nişasta

Üzeri için malzemeler:
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için malzemeler:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Dilber Dudağı Nasıl Yapılır?

Not: Dilber dudağı tarifi yaparken, soğumasını bekleyeceğiniz için hamurdan önce şerbeti yapmaya dikkat etmelisiniz.

1.Derin bir tencereye su ve şeker ekleyerek kaynatın.
2. Yaklaşık 5 dakika boyunca kaynattıktan sonra üzerine limon suyu ekleyin ve altını kısarak 20 dakika daha kaynatın.
3. Şerbet orta kıvamlı bir hal alınca soğumaya bırakın.
4. Hamur için yumurta, yağ, sirke ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
5. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
6. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince iki eşit parçaya bölün ve her parçadan 12şer küçük beze oluşturun.
7. Hazırladığınız bezeleri unlu bir tepsinin üzerine dizin ve yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
8. İlk 12 bezeyi tek tek, altına ve üstüne nişasta serperek açın.
9. Açtığınız bezeleri aralarına yine nişasta serperek üst üste dizin.
10. Ve 4mm kalınlığında tek bir yufka haline gelinceye kadar tekrar açın.
11. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
12. Açtığınız yufkaları yuvarlak bir kalıp ile kesin. Dilerseniz çay bardağı da kullanabilirsiniz.
13. Kestiğiniz dairelerin arasında havanda iri biçimde dövdüğünüz cevizleri koyun ve kapatın ve fırın tepsisine dizin.
14. Tereyağı ve sıvıyağı küçük bir tavaya ekleyerek eritin.
15. Tatlıların üzerine sürün.
16. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
17. Pişen tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
18. Dilber dudağı tatlısı şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber