Cilt Bakımı Emla krem nedir? (Emla krem nasıl kullanılır?)

Emla krem nedir? (Emla krem nasıl kullanılır?)

12.04.2017 - 14:25 | Son Güncellenme:

Özellikle epilasyon yapan kadınlar tarafından çok aranan Emla krem nedir? Emla krem ne işe yarar nasıl uygulanır? Yan etkisi var mıdır? İşte Emla krem hakkında merak ettiğiniz her şey…

Emla krem nedir (Emla krem nasıl kullanılır)

Emla kremi duymayan yoktur herhalde. Ancak kimse yeteri kadar bilgiye sahip değiliz. Bu nedenle de kullanıp kullanmamak konusunda çekinceler yaşıyoruz. Bu duruma bir açıklık getirmek istediğimiz için Emla krem hakkında detaylı bir içerik hazırladık.

Emla krem genel olarak deride yüzeysel ve geçici bir uyuşturucu etki yarattığı için dövme, ağda ve lazer epilasyon gibi acı verici işlemlerde kullanılır. Ancak Emla krem hakkında bilgimi bunun daha fazlası değildir. O zaman bunu değiştirip Emla krem hakkında biraz bilgi edinelim.

Emla krem nedir ne için kullanılır?
İçinde Lidokain ve Prilokain bileşenleri bulunan Emla krem ciltteki hücre zarı sinirlerinin işlevini kaybederek hissizlik sağlar. Bu durumda uyuşmaya denen olur. Bu duruma yüzeysel anestezi de denebilir.
Cilde acı veren ağda, lazer epilasyon veya dövme gibi işlemler öncesi bölgeyi uyuşturarak acıyı en aza indirmek için kullanılır.

Emla Krem nasıl kullanılır?
Öncelikle uygulanacak olan bölgenin temiz olması gerekmektedir. Temizledikten sonra yapacağınız işlemden 45 dakika önce bölgeye kremi sürün. Üzerine streç film kaplayın ve bekleyin. Uygulamaya geçmeden önce kremin kalan kısmını silin.

Emla krem nedir (Emla krem nasıl kullanılır)

Krem yüze sürülür mü?
Emla kremi kullanmadan önce alerjiniz olup olmadığını kontrol edin. Küçük bir bölgeye sürdüğünüz kremi 1 saat bekletin herhangi bir kızarıklık tahriş veya kaşıntı yoksa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kremi aynı zamanda kaşlarınızı alırken de kullanabilirsiniz. Ancak Yüzünüz özellikle de göz çevresi vücudunuzun diğer bölgelerine oranla daha hassas olduğu için öncesinde bir uzamana sormanızda fayda var.

Her hangi bir yan etkisi olmayan krem bazı hassas ciltlerde geçici bir kızarıklığa neden olur.

PembeNar Özel

Yazarlar